Tootjahinnaindeksit mõjutas jaanuaris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, samuti hindade langus elektroonikaseadmete tootmises ja mäetööstuses.

2013. aasta jaanuariga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnatõus mäetööstuses, samuti hinnalangus toiduainete tootmises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2014. aasta jaanuaris võrreldes detsembriga -0,8 ja võrreldes 2013. aasta jaanuariga -1,5 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes langesid jaanuaris keskmisest enam naftasaaduste, elektroonikaseadmete ja rõivaesemete hinnad, samas tõusid põllumajandussaaduste, metallide ja mööbli hinnad.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2014. aasta jaanuaris võrreldes detsembriga 0,4 ja võrreldes 2013. aasta jaanuariga -1,5 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes tõusid jaanuaris keskmisest enam põllumajandussaaduste, rõivaesemete ja mineraalsete kütuste ning keemiatoodete hinnad, samas langesid keskmisest enam tekstiili, nahktoodete ja ehitusmaterjalide hinnad.