Tööstustoodangu tootjahinnaindeks näitab tööstustoodete hindade muutust,iseloomustades hindu, mida tootjad tootmise erinevatel etappidel maksavad

Tootjahinnaindeksit mõjutas oktoobris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade langus puittoodete, toiduainete ja kütteõlide tootmises, samuti hindade tõus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning elektroonikaseadmete tootmises, teatas statistikaamet.

Möödunud aasta oktoobriga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, kütteõlide ja toiduainete tootmises ning puidutöötlemises ja puittoodete tootmises, samuti hinnatõus mäetööstuses.

Ekspordihinnaindeksi vähenes 2015. aasta oktoobris võrreldes septembriga 0,2% ja võrreldes 2014. aasta oktoobriga 4,2%.

Eelmise kuuga võrreldes langesid oktoobris keskmisest enam jookide, põllumajandussaaduste, naftasaaduste ja keemiatoodete hinnad, samas tõusid elektrienergia, metallide ja elektroonikaseadmete hinnad.

Impordihinnaindeksi vähenes 2015. aasta oktoobris võrreldes septembriga 0,1% ja võrreldes 2014. aasta oktoobriga 5,1%.

Eelmise kuuga võrreldes langesid oktoobris keskmisest enam naftasaaduste, keemiatoodete ja tekstiiltoodete hinnad, samas tõusid põllumajandussaaduste, elektrienergia ja jalatsite hinnad.