Tartus elav ja oma ettevõtet asutada kavatsev Angela Aasmets on vähemasti pool aastat taotlenud töötukassalt ettevõtlusalast koolitust, kuid siiani on antud talle teada, et tema soovi ei saa rahuldada, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kuna naisel napib raha ettevõtte käivitamiseks, siis oleks abiks töötukassast jagatav ettevõtte alustamise toetus, mis küündib kuni 70 000 kroonini. Paraku pääseb seda taotlema isik, kes on läbinud ettevõtluskoolituse või on varem vähemalt aasta olnud mõte ettevõtte juhatuses.

Koolitusest päästaks ka see, kui inimesel oleks töötukassale ette näidata kas kõrg- või kutsekooli majandusalane lõputunnistus, kuid Aasmetsal on ette näidata laomajanduse eriala lõputunnistus, mis töötukassale ei sobi.

Töötukassa avalike suhete juhi Erko Vanatalu sõnul võimaldaksid nad töötutele igasuguseid koolitusi, kui raha oleks piiramatult, kuid paraku on selleks aastaks kehtestatud töötukassa eelarves koolitustele mõeldud raha eelmise aastaga üle kahe korra kahanenud — kui mullu oli töötute koolitamiseks ligi 220 miljonit krooni, siis tänavu tuleb hakkama saada 98 miljoni krooniga.

Vanatalu sõnul on tänavu plaanis ettevõtluskoolitust pakkuda 400 — 600 inimesele, soovijaid on aga ligi 1600.