Aprilli lõpus oli töötuna registreeritud 31 808 inimest, mis moodustab 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust 4,9%. Vähenenud töövõimega inimesi oli nende hulgas 10 130 ehk 32%.

Registreeritud töötuse määr oli aprillis kõrgeim ehk 9,8% Ida-Virumaal ja madalaim ehk 3,6% Harjumaal. Kõige suurema osa eelnevalt töötanud registreeritud töötutest moodustasid aprilli lõpus lihttöölised, oskustöötajad ja käsitöölised ning teenindus- ja müügitöötajad.

Aprillis lisandus töötukassale vahendamiseks 6 248 uut tööpakkumist, mida oli 32% rohkem kui märtsis ning 5% rohkem võrreldes aastataguse ajaga. Kuu jooksul vahendatavate töökohtade koguarv oli 10 921. Kõige suurema osakaalu vahendatavatest töökohtadest moodustasid teenindus- ja müügi­töötajatele, lihttöölistele ning oskustöötajatele ja käsitöölistele pakutavad töökohad.

Aprillikuus asus töötukassa abiga tööle või alustas ettevõtlusega 4 538 inimest, sealhulgas 957 vähenenud töövõimega inimest. Töötukassa teenustest osaleti aprillis enim tööturukoolitustel, karjäärinõustamisel ja tööalase rehabilitatsiooni teenusel.

Aprillis esitati töötukassale 4 048 töövõime hindamise taotlust, mida oli 1% rohkem kui märtsis. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga esitati töövõime hindamise taotlusi aprillis 12% vähem. Töövõime hindamisotsusei* tehti aprillis 4 192. Neist üle poole juhtudel määrati inimesele osaline töövõime, 31%-le määrati puuduv töövõime, töövõime vähenemist ei tuvastatud 11% juhtudest ning 1% juhtudest jäi taotlus menetlemata, hindamata.