Esikümnes kohtab vallutajaid kaugest ajaloost ning USA magnaate, nende keskel asubki Bill Gates, ainus veel elavate kirjas olev rikkur sellest nimekirjast.

Ajalooliste tegelaste puhul on loomulikult arvestatud seda, kui palju oleks nende varandus väärt praegu. Summa kajastab igaühe puhul seda, kui suur oli nende vara väärtus tipphetkel, Gatesi puhul siis 1999. aastal.

Maailma 10 rikkamat läbi aegade:

kohtnimimiljardit dollarit
1.John D. Rockefeller336
2.Andrew Carnegie309
3.William Vallutaja209
4.Cornelius Vanderbilt185
5.Alan Rufus149
6.Bill Gates136
7.William de Warenne134
8.John Jacob Astor121
9.Richard Fitzalan, Arundeli 10. krahv108
10.Stephen Girard105


Kust tuli varandus:

John D. Rockefeller

1870. aastal asutas see mees Standard Oili ning ostis suurema osa USA naftatehastest. Peagi kontrollis ta peaaegu 90% Ameerika naftatööstusest.

Andrew Carnegie

USA terasekuningas, kes investeeris sellesse valdkonda just siis, kui oli terase kuldaeg.

William Vallutaja

Tuntud ka kui William Sohilaps (the Bastard) oli alates 1035. aastast Guillaume II nime all Normandia Hertsogiks. Ta võitis Hastingsi lahingus anglosakse ja tõusis 1066. aastal Inglismaa troonile, William I nime all. Tema varandus tuli peamiselt sõjasaagist.

Cornelius Vanderbilt

1862. aastal hakkas mees kokku ostma USA raudteed. Suur osa tema varast tekkis siis, kui mees oli juba üle 70 aastat vana. Enne seda oli ta tuntud kui külmavereline aurupaaditootja.

Alan Rufus

Rufus tegi tegusid koos William Vallutajaga, vallutades 11. sajandil koos temaga Suur-Britannia. Inglismaal Alan Punasena tuntud mehel oli Yorkshirest Londonini 250 000 aakrit ehk üle 100 000 hektari maad. Tema omanduses oli ka Richmondi loss.

 Bill Gates

Hetkel maailma rikkaim inimene. Microsofti asutaja. Pikemat tutvustamist ei vaja.

William de Warenne

Samuti William Vallutaja kaaskondne, kes osales Hastingsi lahingus. Selle eest sai ta maid niii Sussexis, Northfolkis ja Yorkshires. Temast sai Surray 1. krahv.

John Jacob Astor

USA nahakaupmees, kelle käes oli 1800-ndatel valdkonna monopol. Hiljem vahetas ta ala, hakates tegelema kinnisvaraga, peamiselt New Yorkis.

Richard Fitzalan, Arundeli 10. krahv

Šoti vabadussõdade ning Saja-aastase sõja kangelane, väejuht.

Stephen Girard

Prantsusmaal sündinud USA kaubandusmagnaat, kes hiljem asutas panga, mille nimeks sai „Girardi pank".