"Inimene ikka mõtleb, et ehk mul ei lähe isoleeritud toru vaja ja ehk minuga ei juhtu niimoodi. Tegelikult juhtub, on asju ja töid, mille pealt me ei tohiks kokku hoida. Need on just sellised asjad," kommenteeris FEB sanitaartehnika kütte- ja ventilatsiooni müügijuht Viljar Sarapuu, vahendab Äripäev.

Teinekord ei olegi midagi muud teha, kui tuleb uus toru paigaldada või sooja ilma oodata. ASi Lavateir ehk kaubamärgi Toruabi sisetööde osakonna juhataja Olev Vahtras tõdes, et praegu on külmumisi palju ning tekkinud ka järjekord. "Eelmisel aastal olid sulatamise järjekorrad 3-4 nädalat, täna 1-3 päeva," kommenteeris Vahtras. Tema sõnul kardavad kõik torud külmumist, kus sees on vesi. "Tihedamini külmuvad torud, mis asuvad välisseinas, pööningul, maapinnas. Tihti külmuvad torud büroohoonetes, kus osad ruumid soojad, teised külmad," lausus Vahtras ning lisas, et inimesed eriti ei mõtle selle peale.

Torude külmumise ennetamiseks tuleb ruumid soojad hoida. "Teinekord ei olegi midagi muud teha, kui tuleb uus toru paigaldada või sooja ilma oodata. Ilmselt selgub siis, et torud on katki ja ikkagi on remont vaja teha," lausus Vahtras. "Kui on varasematest talvedest korduvad probleemid, siis need tuleks lahendada esimesel võimalusel."

FEB sanitaartehnika kütte- ja ventilatsiooni müügijuhi Viljar Sarapuu sõnul tuleks probleemi ennetada juba ehitamise ajal. "Meie likvideerime tagajärge. Kui ehitada, tuleb ehitada vastavalt normidele, panna soojustused ja vajadusel küttekaabel, mis kütab," lausus Sarapuu. Kui on juba üks külmumiseprotsess olnud, siis toru tavaliselt teist külmumist üle ei ela.