Apple'i ja Samsungi heitlus on tänapäeva ärimaailma karmimaid. Järjekordse kohtusaaga algataja on Apple, kes soovib Samsungilt kokku 2 miljardit dollarit kahjutasu disaini ning funktsioonide väidetava kopeerimise tõttu.

Silicon Valleys toimuv kohtuprotsess on viimane vaatus juba pikka aega kestnud kohtuvõitluste seerias. Samas on see kõige suurem nõue ajaloos. Kui Apple võidab, peab Samsung maksma 2 miljardit. Kui Samsung saab õiguse, siis maksab Apple 6 miljonit dollarit.

Samsung pöördus Google'i poole, et nende insenerid kinnitaksid kohtus, et Samsungi ning Apple'i lahendustega tegeleti eraldi.

Kahe suure eelmine kohtuvaidlus on aga veel pooleli. Nimelt mõisteti Samsung kaks aastat tagasi süüdi patendiseaduse rikkumises ning neilt nõuti Apple'i kasuks välja 900 miljonit dollarit. Samsung kaebas otsuse edasi.

Viimase juhtumi puhul väidab Apple, et Samsung varastas nende"tap-from-search" tehnoloogia. See võimaldab kasutajal, kes on veebist leidnud sobiva telefoninumbri, selle kas salvestada või sellele helistada. Lisaks süüdistab Apple, et Samsung on varastanud nende „slide to unlock" tehnoloogia, mis võimaldab kasutajal ekraanil sõrme libistades telefoni avada.

„On levinud arusaam, et erinevad tarkvarapatendid, mille ettevõtted on võtnud, katavad palju enamat kui nad tegelikult leiutanud on," ütles Notre Dame'i professor Mark McKenna. „Väga laiad patendid võimaldavad ettevõtetel blokeerida konkurente."

Huvitav on ka see, et San Jose föderaalkohus, mis arutab 900 miljoni dollari nõuet, asub vaid 15-minutilise autosõidu kaugusel Apple'i Cupertino peakontorist. Seega on vandekohtu kokkupanek raskendatud. Eelmisel korral pidi sealt välja heitma mitu vandemeest, kuna selgus, et neil on seos Apple'ga.