France Presse märgib, et Toyota lahkumine tähendab sisuliselt autotööstuse lõppu Austraalias. Jaapani autotootja oli veel viimane suurkontsern, mis Austraalias autosid kokku pani. Pärast Toyota lahkumist jäävad sinna tegutsema vaid mõned kohalikud väiksed autofirmad.

Toyota teates öeldakse, et põhjusi sellise otsuse langetamiseks oli mitu, nende hulgas kõrge omahind ja austraalia dollari nõrkus, mistõttu ei olnud eksport enam kasumlik. Toyota Motor Corporation Australia muutub tootjast müüjaks. Inimestele, kes tootmise lõpetamise tõttu töö kaotavad, ollakse uue töökoha leidmisel toeks.

Ametiühing Australian Manufacturing Workers on juba hoiatanud, et Toyota lahkumine Austraalia turult võib riigis vallandada majanduslanguse. 1959. aastal loodud Toyota üksuses töötas ligi 3900 inimest.

Eelmise aasta detsembris teatas tootmise kokkutõmbamisest General Motors, mistõttu jääb 2017. aastaks ilma tööta 2900 inimest. 2016. aastal lõpetab tootmise Austraalias ka Ford, Mitsubishi tegi sellise otsuse juba aastal 2008.