Tol ajal oli tema varanduse väärtus 85 miljonit dollarit, mis oleks tänapäeval võrdne 2 miljardiga.

John Jacobi lugu ei ole vaesusest rikkusesse jõudmise lugu. Ta sündis ühte Ameerika ajaloo jõukamasse perre. Astori vanaisa varandus oli surma hetkel, 1884. aastal, 20 miljonit dollarit, mis võrduks tänases vääringus koguni 121 miljardi dollariga.

John Jacob Astor IV õppis parimates koolides ning jätkas oma vanaisa ja isa teed, olles eelkõige suur kinnisvaraärimees. Esimesest abielust olid tal kaks last - poeg Vincent ja tütar Ava Alice. Mees lahutas oma abielu 1909. aastal. Toona oli lahutus iseenesest skandaalne sündmus, kuid eriti hulluks tegi konkreetse juhtumi see, et Johnil oli kohe plaanis uuesti abielluda. Toona 47-aastase mehe uus väljavalitu oli aga kõigest 18-aastane. Uus silmarõõm oli kaks aastat noorem ka Johni esimesest lapsest Vincentist.

John tegeles väga mitmel rindel, millest paljud ei toonud talle mingit raha sisse. Kinnisvara oli aga see valdkond, kus mees oma raha kasvatas. Ta ostis 1897. aastal Astoria hotelli, mis oli toona maailma luksuslikum hotell. Tema nõbu Willy omas kohe selle kõrval Waldorfi hotelli. Neist kahest hotellist sai hiljem kuulus Waldorf-Astoria. Oli kokkusattumus, et just siit juhiti ka Titanicu uppumise juurdlust.

John ja tema uus noor naine Madelaine otsustasid pärast pulmi veeta pikad mesinädalad Egiptuses ja Euroopas. Kodumaal suhtuti  nende suhtesse halvasti ning nad vajasid sellest suurest skandaalist puhkust. Nendega  reisis kaasa ka Johni sõbranna Margaret Brown. Ehkki noorpaari reis pidi kestma kauem, soovis Madelaine varem USAsse naasta. Nimelt ootas ta last ning soovis sünnitada kodumaal.

Nii broneeriski reisiseltskond piletid uhiuue luksuslaeva RMS Titanicu pardale. Pardale astuti Cherbourgi linnas.

Loomulikult olid nad laeva rikkaim seltskond ning seega reisisid esimeses klassis. Lisaks eelmainitutele olid seltskonnas veel Johni teener Victor Robbins, Madelane'i teenijanna Rosalie Bidois, meditsiiniõde Caroline Enders ja noorpaari koer Kitty.

Edasine on kõigile teada. 15. aprilli esimestel tundidel põrkas Titanic kokku jääpangaga ja hakkas põhja vajuma. Astor ütles pärast juhtunut oma naisele, et midagi tõsist ei ole juhtunud. Samal ajal, kui pandi valmis päästepaate ei olnud Astoritel sellest sooja ega külma. On teada, et John ja Madelaine olid laeva jõusaalis. On räägitud, et Astor lõikas noaga katki tagavaraks olnud päästevesti, et naisele näidata, mis seal sees on. Lõpuks toimetati paar siiski ruumidest välja. Madelaine, teeinjanna ja medõde laaditi päästepaat nr. 4 peale. John Astor soovis samuti olla koos oma lapseootel naisega, kuid seda ei lubatud. Mehed võisid laevalt lahkuda vaid pärast seda, kui kõik naised ja lapsed olid evakueeritud.

Kell 01.55 lasti päästepaat nr. 4 Atlandi ookeanisse. John Jacob Astor IV ei õnnestunud aga pääseda. Abikaasa ja sõbrad nägid teda viimast korda siis, kui mees laeva pardal sigaretti suitsetas. 30 minutit hiljem kadus hiiglaslik Titanic ookeani sügavustesse. Astor ja tema teener koos sellega.

Hiljem leiti 1517 põhja läinust vaid 333 inimese surnukehad. Üks neist oli ka Astori oma. See leiti 22. aprillil ning identifitseerimisel oli abiks tema kuuerevääril olnud initsiaalid. Taskust leiti aga ülikallis uur.

Neli kuud peale Titanicu hukku sündis Madeleine Astoril poeg, kel nimeks sai John Jacob Astor VI.

Astor pärandas suure osa oma varandusest poeg Vincentile. Tänases rahas sai ta umbes 1,7 miljardi eest vara. Tütar Ava sai 244 miljonit. Madelainele jäi 122 miljonit, lisaks sai ta aga aastase sissetuleku, 12 miljonit dollarit. Veel sai ta mitu häärberit, limusiini ja viis hobust. Tingimus oli aga see, et naine ei abiellu enam kunagi. Kui ta seda teeks, siis kaotaks ta kõik, väljaarvatud raha.

Tänapäeval võib see tunduda uskumatu, kuid Madelaine abielluski veel kaks korda, sama palju tuli kontosse ka lahutusi. 46-aastaselt ta suri. Poeg, keda kutsuti ka „Titanicu beebi" sai päranduse, mis oli tema 21-aastaseks saamisel kasvanud tänapäeva rahas 91 miljoni dollari suuruseks. 1959. aastal suri ka tema, olles suutnud oma vara kasvatada lausa 2 miljardi dollarini. Tema jättis oma raha Vincent Astori Fondile ning oma kolmandale naisele.

Selline traagiline saatus tabas 20. sajandi alguse kõige rikkamat inimest.