Transferwise on juriidiliselt Suurbritannia ettevõte ning sealse definitsiooni kohaselt on tegemist väikeettevõttega, kirjutas Business Insider.

Tegelikult ei ole täpselt teada kui suur on Transferwise aastane käive või kui kui palju toodab firma kasumit või kahjumit, sest tegemist on erafirmaga ning majanduslikud andmed ei ole seega avalikud.

Üht-teist aga saab järeldada Suurbritannia võimudele esitatud aastaaruande formaadist. Tegemist on "lühendatud" versiooniga ning sellises formaadis aruande saab esitada vaid briti definitsiooni kohaselt väikeettevõttena kvalifitseeruv firma.

Briti regulatsiooni kohaselt loetakseväikefirmaks ettevõtet, mis vastab vähemalt kahele alljärgnevast kolmest tingimusest: aastakäive 6,5 miljonit naela (8,8 miljonit eurot); varade väärtus 3,26 miljonit naela (4,43 miljonit eurot) või vähem; 50 või vähem töötajat.

Esitatud majandusaasta aruandest selgus, et Transferwisel on likviidseid varasid 45 miljonit naela ehk umbes 60 miljonit eurot, mis viitab sellele, et Transferwise peab kvalifitseeruma väikeettevõtteks kahe ülejäänud tingimuse ehk siis aastakäibe ja töötajate arvu järgi.

Business Insideri väide personali osas tundub pisut kahtlane, kuna varasemast on teada, et Transferwisel on tunduvalt rohkem kui 50 töötajat. Võimalik, et silmas on peetud vaid Trasferwise Suurbritannia kontori töötajaid, kuid seda väljaanne ei täpsusta.

Käibenumber, mis jääb alla 10 miljoni euro, tundub kahtlaselt pisikesena võrreldes riskikapitalistide poolt ainuüksi eelmisel aasta süstitud kümnete miljonite eurodega, kuid tuleb arvestada, et Transferwise lipukirjaks ongi kõige madalama hinnaga rahaülekanded, mis ehk ei võimaldagi suurt käivet teha. Samas jääb küsimus, et kuidas ja miks on ettevõte nii väärtuslikuks hinnatud.

Hetkel tehakse ühes kuus Transferwisega ülekandeid umbes 800 miljoni euro väärtuses.