TransferWise-i asutajad on sõbrad Taavet Hinrikus ja Kristo Käärman, kelle soov oli raputada rahaülekande turgu.

Praegu loetakse ettevõtte väärtuseks 1,1 miljardit dollarit ja sellel on enam kui miljon klienti.

TransferWise-i turuhind on see, mis teeb ettevõtet tuntuks kui "ükssarviku" - seda väljendit kasutatakse ettevõtete kohta, mille turuhind on start-up faasis hinnatud enam kui ühe miljardi euroseks.

Hinrikuse sõnul ehitavad nad üht vähestest uutest globaalsetest finantsteenust pakkuvat brändidest. "See, et ületasime kasumiläve vaid pärast kuut tegutsemisaastat, tähendab, kui tugev on vundament, millele oleme firmat ehitanud, kuid see on vaid alguspunkt."

TransferWise-i on investeerinud muuhulgas ka Sir Richard Branson, Facebooki investor Peter Thiel, Betfairi kaasasutaja David Yu ja riskikapitali ettevõte Andreessen Horowitz.

"Märtsis lõppenud majandusaasta, mille aruanne hetkel veel kinnitamata, maksude-eelseks kahjumiks ootame 2,6 miljonit naela," selgitas TransferWise-i kommunikatsioonijuht Marek Unt.

"Kalendriaasta lõikes on TransferWise kasumis ja hetkel jääb igakuine käive 8 miljoni naela juurde, mis tähendab, et jooksev aastakäive jääb suurusjärku 100 miljonit naela. Kasvasime möödunud aastal 150% ning ootame mahtude kahekordistumist ka tänavu."

"TransferWise on investeerinud kõik aastad agressiivselt ettevõtte kasvu, kuid nüüd oleme olukorras, kus tulud katavad investeeringud ära. Eeldatavasti lõpetame käimasoleva majandusaasta ka kasumis," sõnas ta.

Kaks eestlast asutasid TransferWise-i Londonis 2011 aastal.