Transiidikeskuse AS üldkaubaterminal käitles viie kuuga 241 113 tonni tüki- ja puistekaupu, mis on 37,9 % enam kui möödunud aasta samal perioodil. Transiidikeskuse AS terminalide kogukaubakäive kokku oli 1 102 603 tonni, mis on 2,8% enam kui möödunud aasta samal perioodil.

Sarnaselt kogu transiidisektori langusele vähenes ka esimese viie kuuga ka Transiidikeskuse konteinerkäive ent ettevõttel oli ka põhjust rõõmustamiseks, teatas ettevõte.

“Võrreldes käesoleva ja möödunud aasta maid nägime 3,5% kasvu. See oli esimene positiivne kuu üle väga pika aja. Samuti on endiselt positiivne üldkaubavoo mahu kasv, mille tempo küll aeglustus ent aasta kokkuvõttes planeerime seal vähemalt 50% suurenemist. See on tulnud väga agressiivse müügitöö tulemusena,” tõdes Laidvee.

Sanktsioonide mõju kiuste jätkab ettevõte ka oma teenuste diversifitseerimist, et kaupade ida-lääs suunalise transiidivoo ajutist vähenemist kompenseerida.

“Aasta alguses käivitasime konteinerdepoo. Suudame sellega pakkuda konteineritele vajalikku hooldust – laiendame nüüd depoo teenuste nimekirja ja võimekusi ning taotleme tunnustust ka keerulisemate remonttööde teostamiseks. Et tulla Venemaa siseturu nõudluse langusest tugevalt välja, kavatseme oma tegevuskava järgselt jätkata intensiivset investeerimist,” lõpetades Laidvee.