Plaani kohaselt kahaneb praeguste aktsionäride osalus 7,5 protsendile ja võlakirjaomanikud saavad võlakirjade vastu aktsiaid, mis võrduvad 92,5% aktsiakapitalist.

Et praeguste aktsionäride supp ülemäära lahjaks ei läheks, pakuvad Trigon Agri kreeditorid neile aktsiaostuõigusi 0,22 Rootsi krooniga aktsia, mille täieliku realiseerimise järel kuuluks võlakirjaomanikele 82,5% ja vanadele aktsionäridele 17,5% firmast.

Ettevõtte juhatuse teatel on plaan saavutatud kokkuleppega suuremate aktsionäride ja võlausaldajate vahel. "Juhatus meeskond on väga tänulik, et aktsionäridega on leitud mõistlik lahendus," ütles ettevõtte tegevjuht Simon Boughton börsiteate vahendusel. "See vähendab dramaatiliselt meie kohustusi ja tugevdab bilanssi ning annab ettevõttele uue stardi."

350 miljoni Rootsi kroonise kogumahuga (36,7 miljonit eurot) Trigon Agri võlakirjade tähtaeg saabub järgmises augustis. Ettevõttel on juba korra õnnestunud seda tähtaega pikendada. Võlakirjade intress on 11%.

Joakim Heleniuse asutatud Eestis asuva peakorteriga kuid Taanis registreeritud Trigon Agri põhitegevus on põllundusäri Eestis, Venemaal ja Ukrainas.

Ettevõtte suurimad aktsionär on praeguse seisuga Swedbanki Eesti tütarettevõte, järgmised on samuti pangad: JPM Chase, UB Securities, Goldman Sachs.