Vanadel headel aegadel peeti USA aktsiaturul 10-12% aastas teenimist tavapäraseks.

„See, et inimesed on ebarealistlikud, loob riskantse käitumismustri,“ ütles Hunt Bloomberg TVle. „Sellega on osaliselt seletatavad riskantsed rahapaigutused ja suur liikumine alternatiivsetesse varaklassidesse, mis ei pruugi lõpuks tuua lubatud tootlust.“

Riskifondid on suurema tähelepanu all, kuna guruinvestor Warren Buffett ründas selliseid fonde, soovitades vältida kõrgeid teenustasusid ja panustada hoopis USA suurtes ettevõtete aktsiatest koosnevale S&P 500 indeksifondidele.

Hunti sõnul on aktsiad muutnud vähem atraktiivseks, kuna paljud segafondide investorid on turvaliste võlakirjade madalast tootlusest tingitult ostnud aktsiaid.

Investoritel oleks targem majanduse olukorda ja keskpankade madalat intressipoliitikat arvestades keskenduda 6-7% tootlusele. Ta soovitas investeerida kinnisvarasse ning lisas, et panustas tänavu varem rämpsvõlakirjadesse.

Tema äri PGIM klientide seas on maailma 300 suurest pensionifondist 136.

„Me näeme kurja vaeva püüdes kliente harida, et nad tõmbaksid tootlusootusi madalamaks,“ ütles Hunt. Mõnede klientide puhul see õnnestub, teiste puhul mitte. „Tulevad teised fondivalitsejad ja ütlevad – meie küll suudame. Lisame finantsvõimendust ja nii saame 10%, 12%, 14% tootlust.“