Triobeti personalijuht Pamela Saaron-Juhanson leiab, et Eesti valitsus on välistööjõu palkamisel olnud väga toetav ning protsess on tehtud lihtsaks.

„Eesti valitsusel on Balti riikide, Ukraina ja Valgevenega õigusabi leping, mille alusel aktsepteeritakse teineteise dokumentatsiooni ilma legaliseerimata, piisab ainult ametlikust tõlkest. Kogu protsess on lihtne ning võtab vähem kui kuu, et kõik paberid korda saada,“ rääkis Saaron-Juhanson.

Ta lisas, et hiljuti liitus Triobeti IT-tiimiga Ukrainast kogu perega Eestisse kolinud ja IT arendusüksusesse tööle asunud Yulia Kravchuk. „Yulia töötab Triobeti Tallinna IT arendusüksuses vanem-tarkvara kvaliteediinsenerina ning hindab väga võimalust katsetada ja proovida uusi ideid, mida arenevate turgude brändide IT arendus pakub,” ütles Saaron-Juhanson.

Stockholmi börsi põhinimekirjas noteeritud Betsson Group on Tallinna toonud oma arenevate turgude IT arendusüksuse. Betsson Groupi seitsme areneva turu brändi IT-arendust tehakse täna Triobeti Tallinna kontoris.

Kõige suurem väljakutse Triobeti jaoks on saada häid kandidaate, sest tööjõuturul konkureeritakse Skype, TransferWise'i, start-up'idega ning IT-inimeste arv ettevõttes kasvab kiiresti.

"Meie jaoks ei ole vahet, kas leiame IT-spetsialiste Eestist või välismaalt. IT-tööjõuturg on väga globaalne ning kõik tahavad saada parimaid spetsialiste," selgitas Saaron-Juhanson.

Tema sõnul teeb Triobeti jaoks töötajate leidmise raskemaks see, et nad ei otsi enam laia profiiliga IT-inimesi, vaid kitsama valdkonna suuremate teadmistega spetsialiste. Näiteks puhtalt .NET arendajaid.

Kultuuriliselt pole välistööjõu palkamine Triobetile kunagi raskusi põhjustanud, kuna algusest peale on ettevõtte töötajaskond olnud rahvusvaheline.

„Rahvusvahelises seltskonnas pead rohkem enda mugavustsoonist välja tulema ning endast rohkem andma. Mida rohkem on rahvusi, seda vähem on ka komplekse, mis tulenevad rahvusest,“ toob Saaron-Juhanson välja rahvusvahelise töötajaskonna eeliseid.