Kuigi Trumpi poliitika nagu piiravad väliskaubandusmeetmed, maksukärped ja illegaalsete immigrantide massiline väljasaatmine võivad saada tagasilöögi USA kongressilt, võib neil olla suur mõju.

„Kui Trumpi poliitika viiakse ellu, siis ulatuvad selle tagajärjed kaugele – süües ära 5% USA majanduse kogutoodangust ning pidurdades üleilmset majanduskasvu,“ teatas Oxford Economics.

Trumpi kampaaniameeskond keeldus vastamast Reutersi ajakirjaniku küsimustele seoses selle uuringuga.

Ta lubas elustada USA tööstust piirates USA ettevõtetel nagu Apple’il toota välismaal. Ka kaubanduslepped tuleb üle vaadata ning vähendada föderaalseid makse ja regulatsioone.

„Me teeme kõik, et pakkuda kõigile ameeriklastele võimalusi, õitsengut ja turvalisust,“ ütles Trump.

Analüüsimaja baasstsenaariumi kohaselt kasvab USA majanduse kogutoodang alates 2017. aastast kuni 2021. aastani 2% aastas, mis teeks 2021. aastal majanduse kogutoodanguks 18,5 triljonit dollarit. Kui Trump valitaks ja tema ideed viidaks ellu, siis aeglustuks majanduskasv oluliselt, vähendades majanduse kogutoodangu 17,5 triljonile dollarile.

Oxford Economicsi baasstsenaariumi kohaselt võidab USA valimised Trumpi rivaal demokraat Hillary Clinton ning majanduspoliitika jääb praeguse sarnaseks.