Ettevõte saab sihtasutuse Keskkonnainvesteeringute Keskuse toel valida välja pakutud auhindade seast keskkonnatulemuslikkuse või enesetäienduseks auhinna, mille maksimaalne väärtus on 35 000 eurot, vahendab BNS.

Aasta keskkonnasõbraliku ettevõtte tiitel anti välja kolmes kategoorias. Kokku osales konkursil 21 ettevõtet ning esitati 29 ankeeti kolme erinevasse kategooriasse.

Keskkonnasõbraliku toote või teenuse kategoorias oli võitjaid kaks: OÜ AusDesign ja OÜ Werrowool. Samas kategoorias pälvis tunnustuse veel OÜ Bikeep innovaatilise jalgrattaparkla loomise eest ning OÜ Tallinna Paberikoda põneva seemnepaberi tootmise eest.

Keskkonnasõbraliku tootmisprotsessi eest pälvis võidu OÜ Saidafarm, kes rajas mahepõllumajandusliku vee taaskasutamise eesmärgil tõhusa vee taaskasutamissüsteemi. Tunnustati ka AS Sisustuseksperti kaupluste külmasüsteemidest tekkiva soojuse küttesüsteemis efektiivse kasutamise eest ning AS Green Marine’i õlijäätmete tõhusa ning keskkonnasõbraliku puhastusprotsessi eest.

Keskkonnajuhtimise kategoorias pälvis võidu OÜ Werrowool, kes paistab silma oma tervikliku keskkonnateadliku mõtlemise ning eduka keskkonnajuhtimise integreerimisega üldisesse juhtimisse. Samas kateoogiras sai eripreemia Pärnu Ülejõe lasteaed, kes on oma keskkonnateadliku mõtlemise ja tegutsemisega eeskujuks Eesti haridusasutustele. Tunnustuse pälvisid keskkonnajuhtimise eest AS DPD Eesti ning AS DHL Estonia, mõlemad transpordiettevõtted on võtnud eesmärgiks CO2 heitmete vähendamise.

Hindamiskomisjon otsustas Euroopa Konkursile esitada keskkonnajuhtimise kategoorias OÜ Werrowool, keskkonnasõbraliku toote või teenuse kategoorias AS Kroonpress, OÜ Werrowool ja OÜ AusDesign ning keskkonnasõbraliku tootmisprotsessi kategoorias AS Sisustusekspert, OÜ Saidafarm ja AS Green Marine. 2013. aasta keskkonnasõbralikud ettevõtted on OÜ Werrowool, OÜ AusDesign ja OÜ Saidafarm.

Aasta Keskkonnategu 2013 konkursile laekus 16 projekti, mis esmakordselt pandi ka avalikule hääletusele. Kõige rohkem sai rahvahääletusel hääli MTÜ Eesti Ornitoloogiaühingu projekt "Talvine aialinnuvaatlus". MTÜ Eesti Ornitoloogiaühing pälvis keskkonnateo tiitli ka möödunud aastal.

Aasta Keskkonnategu 2013 tunnustused said Porkuni Kooli matkaraja loomine, Kohila Keskkonnahariduse Keskuse ja OÜ Naturewalk õppekeskkonna "Eesti sood" loomine, SA Eestimaa Looduse Fondi talguprogramm ja Tartu Keskkonnahariduse Keskuses Tartu Loodusmaja valmimine.