Startup Deekit, kelle asutajaliikmete hulgas on ka TTÜ tudengeid, valiti sadade kandidaatide hulgast osalema Founder.org „Class of 2016“ kiirendiprogrammi. Programm sisaldab iganädalasi koolitusi Silicon Valley ekspertidelt ning personaalset mentorit kaheteistkümneks kuuks. Eelnevale lisandub stardiraha 10 000 dollarit.

„Kui pilt on väärt tuhat sõna, siis miks suhtleme me ikka e-maili ja sõnumiteenustega? Deekit on leidnud lahenduse pilvepõhisele, visuaalsele, reaalajas koos töötamisele. Nende meeskond, kuhu kuulub ka endisi Skype’i arendajaid, on loonud ülima visuaalse kaugtöö platvormi ajurünnakuteks, planeerimiseks ja mõtete jagamiseks. Me ootame väga koostööd Deekit-i meeskonnaga Tallinna Tehnikaülikoolist, et muuta maailm väiksemaks, loovamaks ja produktiivsemaks, “ märkis Founder.org asutaja ja edukas seeriaettevõtja Michael Baum .
Ta lisas, et nende missioon on toetada järgmist põlvkonda vapraid ja julgeid innovaatoreid, et aidata neil muuta tulevikku üdini positiivsel moel. “Keskendume start-uppidele, kel on suurimad ideed maailma muutmiseks,“ ütles ta.

Deekit on virtuaalne tahvel, mis võimaldab meeskondadel efektiivselt vahetada uusi ideid, lahendada keerulisi probleeme ning jagada teadmisi reaalajas, füüsiliselt koos istumata. Sageli jääb üksnes sõnadest või tekstist väheks, et kiiresti edasi anda mõtteid ning seletada keerulisi teemasid. Deekit võimaldab ühes kohas lihtsalt väljendada end visuaalselt joonistades, annoteerides pilte kui ka kasutades tekstilist sisu. Ning selleks ei pea vahetama tööriista, kõike saab lihtsalt teha ühes kohas. Sünkroniseerimine toimub reaalajas, seega ei ole vahet, kas kasutajad asuvad ühe hoone eri korrustel või maakera eri otsades. Deekit hakkas oma toodet arendama Tehnopoli Startup Inkubaaboris eelmisel aastal, ning sealsete mentorite toel lansseeriti toode maikuus Latitude59 konverentsil.

Founder.org on globaalne mittetulundusühing, mille lõi 2012. aastal Silicon Valley ettevõtja ja riskikapitalist Michael Baum. Organisatsioon toetab tudengite ettevõtteid, mis lahendaks ülemaailmseid probleeme.