TTÜ teadlased Mart Min, Andres Kink, Raul Land ja Toomas Parve leiutasid uudse meetodi bioimpedantsi mõõtmiseks. Bioimpedantsi ehk kudede ja organite elektrilise takistuse mõõtmine võimaldab hinnata koe või organi seisukorda. Leiutis sobib eriti hästi kasutamiseks südame- ja ajurütmurites ja teistes inimese kehasse paigutatavates seadmetes, kus kriitilise tähtsusega on madal energiatarve, lihtsus ning töökindlus. Võrreldes konkureerivate lahendustega on leiutis väiksema energiatarbega, lihtsam ning piisava mõõtetäpsusega.
Leiutisele on välja antud Eesti patent nr 4767. TTÜ on sama leiutise kaitseks esitanud ka Euroopa patenditaotluse ja Ameerika Ühendriikide patenditaotluse. Tallinna Tehnikaülikool teeb bioimpedantsi alast uurimis- ja arendustööd mitmete ülikoolidega, nt Minnesota Ülikooliga USAs ning ettevõtetega Eestis (OÜ ELIKO Tehnoloogia Arenduskeskus, OÜ Smartimplant) ja välisriikides (Guidant Corporation).
TTÜ energeetikateaduskonna teadlased Kuno Janson, Jaan Järvik ja Jevgeni Šklovski leiutasid uudse vahelduvvoolu-alalisvoolu muunduri, mis sobib kasutamiseks näiteks keevitusseadmetes. Kui tavapäraselt on keevitusseadmetel omadus vooluvõrku lülitatuna ära rikkuda võrguvoolu kuju ja kvaliteet, siis leiutis ei moonuta nii palju voolukõverat.
Leiutisel on välja antud Eesti patent nr 4791. TTÜ on sama leiutise kaitseks esitanud ka rahvusvahelise patenditaotluse, mille alusel saab leiutisele kaitse rohkem kui 130 maailma riigis. Tallinna Tehnikaülikool töötab keevitusaparaati välja EASi rahastamisel ja koostöös Eesti ettevõttega FABEC Elektroonika OÜ.