TTÜ teadlased uurivad elektriautode andmete töötlemisel erinevaid kasutajate käitumismustreid ja kõrvutavad neid vahetute kasutajakogemustega. Sel moel leitakse üles kõige efektiivsemad elektriauto kasutamisviisid Eesti oludes.

Eesti väiksus ja vaheldusrikas kliima loovad TTÜ teatel elektriautode testimiseks suurepärased eeldused. Saadud teadmised võimaldavad teha arendusotsuseid elektriautode kasutusmugavuse parandamiseks. Uurimuse aluseks võetakse praegu kasutuses olevad enam kui 450 elektriautot, mis on riigi ja kohalike omavalitsuste käsutuses alates 2012. aastast.

„Mitsubishi leping tugevdab meie tegutsemist Aasias. Eesti riik on olnud julge elektriautode projekti käivitaja. Piiratud eelarve ja inimressursi tingimustes tuleb fokusseerida, üks meie prioriteete on IKT valdkond,“ ütles TTÜ juhtkonna liige Tea Varrak. „See ei ole meil esimene projekt suure tootmishiiuga ja on väga hea meel, et nad meie teadlaste ja üliõpilaste poolt tehtut kõrgelt hindavad“.

Mitsubishi projekti juhib TTÜ informaatikainstituudi dotsent Innar Liiv, kes teeb uurimistööd ja õpetab IT, majanduse ja logistikatudengeid andmekaevandamise ja informatsiooni visualiseerimise valdkonnas. "Andmed on uus nafta. Otsime innovaatilisi viise andmete töötlemiseks ja kasutamiseks igapäevaelus. Lihtsamalt öeldes koondame Jaapani kolleegidele kõige kompaktsemal kujul siinse kliendi kogemuse ning selline tagasiside võimaldab uusi kavandatavaid autosid pidevalt täiendada,“ selgitas Liiv.

TTÜ teeb projekti raames koostööd paljude partneritega, nende hulgas Sotsiaalministeeriumi, Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, Kredexi, EASi ja Silberautoga. Tallinna Tehnikaülikoolil on väga suur huvi jätkata koostööd Mitsubsihi Motorsiga ning algatada uusi projekte ka tulevikus.