Rahvusvahelisel tudengikonkursil otsitakse lahendusi, kuidas toimiksid tulevikus linnad paremini info- ja kommunikatsioonitehnoloogia abil. Konkursile valiti osalema 32 tudengtiimi üle kogu maailma. Lisaks TTÜ tudengitele osales konkursil Euroopast ka Aalto ülikooli ning Stockholm School of Economics'i tudengid. Mujalt Stanfordi ülikooli, Pekingi ülikooli, Texase ülikooli (Dallases), Berkeley ülikooli tudengid.

Eestlaste võistkonna koosseisus on TTÜ logistika, transpordiplaneerimise ja tarneahela juhtimise magistrandid Tanel Jairus, Mai-Liis Metstak ja Martin Parro, nende juhendajateks on TTÜ logistikainstituudi teadlased Kati Kõrbe ja Kristjan Kuhi.

Konkursi finaalis tuleb edasi arendada eelmistes voorudes pakutud ideed. 

„Ootame väga suure põnevusega konkursi finaali," kinnitasid TTÜ logistikamagistrandid Tanel Jairus ja Mai-Liis Metstak vahetult enne väljalendu Miamisse. „Kohapeal antakse võistkondadele 24 tundi, mille jooksul tuleb etteantud probleemile leida lahendus ning see ka ette kanda. Ettekannete põhjal valib publik välja võitja. Täpne konkursiülesanne selgub alles Miamis, on teada vaid, et see hõlmab IKT kasutamist maailma parandamiseks," lisasid Jairus ja Metstak.

Konkurss on osa IT ja telekommunikatsioonisektori aasta suursündmusest „NEST - The Networked Society Forum". Tudengid esitlevad oma ideid ning Eestit ja Tehnikaülikooli umbes 100-le maailma suurimale IT ja telekommunikatsiooni ettevõtte juhile. Konkursi žuriis on teiste hulgas Kathy Calvin (United Nations Foundationi president ja tegevjuht), Jimmy Wales (Wikipedia asutaja) ning Jared Cohen (Google Ideas direktor). 

Konkurss algas 1. septembril, kui läbiti regionaalsed voorud.