Eile oli Eesti noortel võimalus kohtuda ka Steve Jürvetsoni, Steve Blanki ja teiste Silicon Valley suurärimeestega ning neile oma MiTV ärimudelit tutvustada. Samasuguseid koolitusreise kavatseb TTÜ oma parimatele magistrantidele ja doktorantidele hakata korraldama kaks korda aastas, kinnitas TTÜ prorektor Alar Kolk. Väliskoolitusele eelnes põhjalik ettevalmistus ja treening TTÜs, teatas ülikool.

“Mul on siiralt heameel, et oleme esimese Eesti ülikoolina aidanud oma tudengitel murda välja Silicon Valleysse, kus neil on harukordne võimalus kuulata maailma parimaid innovatsiooniprofessoreid Berkeley ja Stanfordi ülikoolidest, samuti tunnustatud ettevõtjaid,” ütles koos noortega USAs viibiv TTÜ innovatsiooni ja rahvusvahelistumise eestvedaja prorektor Alar Kolk.

„Lisaks on noored saanud juba võimaluse oma MiTV ärimudelit tutvustada mitmetele riskikapitalistidele, teiste seas Steve Jürvetsonile, kohtuda Hewlett-Packardi tehnoloogiajuhiga.“

Kolki sõnul osalesid TTÜ noored eile ülipõnevate loengute kõrval Startup Speed Datingul (idufirmade kiirkohting), kus tuli oma maailmavallutuslikku äriideed esitleda 2 minuti jooksul, täna aga osaletakse Death Matchil, kus kogenud riskikapitalistid ja Silicon Valley ettevõtjad annavad oma parima idufirmade ärimudelite mahategemiseks.

„Kogu selle nädala mõte on anda meie noortele parimad maailmas ringlevad teadmised nn iduettevõtluses ning globaalsest innovatsioonist ja teha seda läbi nende inimeste, kelle sõna täna globaalses innovatsioonis maksab,“ selgitas Kolk.

TTÜ tudengite kohtumisel Steve Jürvetsoniga nimetas viimane, et eestlastel on väga unikaalseid ideid, aga napib rakendusoskusi. Innovatsiooniguru Steve Blank aga rõhutas vajadust anda teadlastele põhjalikku koolitust ärimudelitest.

Ta tõi eeskujuks USA Teadusfondi, kes tellis 800-le teadlasele sellise koolituse, kus kõige motiveeritumad said osaleda.

Silicon Valleysse sõitsid end täiendama TTÜ innovaatiliste ärimudelite konkursi võitnud tudengid, kes uurisid televisiooni tulevikku ning arendasid uue TV, mis analüüsib ja salvestab vaataja emotsioone ning vastavalt sellele pakub välja, millised filmid võiks vaatajale edaspidi meeldida.

Pikalt ettevalmistatud ja nüüdseks ka regulaarseks kujuneva õppereiside õnnestumisele aitasid kaasa Silicon Valley EASi esindaja Andrus Viirgi ning vanemteadur Gert Jervan TTÜ IT teaduskonnast ja Toomas Pilliste TTÜ majandusteaduskonnast.