Christopher Catrambone ja tema abikaasa Regina nägid kord meres hulpimas üht päästevesti ning said teada, et see on kuulunud ühele uppunud põgenikule. Nad otsustasid, et teekonnal hukkunute arvu peab tunduvalt vähendama ning ostsid 8 miljoni dollari eest 40 meetrit pika päästealuse, kus on peal kaks kaameraga drooni ning 20-liikmeline meeskond.

Laeva nimi on Phoenix ning see seilab Liibüa ning Itaalia vahel Migrant Offshore Aid Stationi egiidi all.

Phoenix on teadaolevalt ainuke tsiviilalus, millel on peal viimase sõna tehnoloogia, et päästa inimelusid. Christopher ja Regina on väga rahul, et nende tegevusest kasu on. Oma esimesel reisil päästeti Phoenixi abil 271 hädasolijat, neist rohkem kui 100 olid naised ja lapsed. Alus on töötanud ligi 60 päeva ning selle ajaga on päästetud üle 3000 inimese. Riiklikud instantsid ei soovi sellist aktiivset tööd teha, sest see oleks poliitiliselt riskantne samm. Catrambonedel ei ole aga midagi kaotada.

Põgenikud saavad Phoenixi pardal teki, süüa ning juua. Lisaks on neil vajadusel võimalik saada meditsiinilist abi. Abielupaar ei plaani niipea oma tegevust lõpetada ning soovivad päästa nii palju hädalisi kui võimalik.