Maarjamõisa meditsiinilinnaku projektijuhi Toomas Kivastiku sõnul on meditsiinilinnaku esimese ehitusjärgu tööd ajagraafikus. Praegu tegeletakse kahes juurde ehitatavas korpuses viimistlustöödega ja alustatud on ka meditsiinivarustuse paigaldamist.

Näiteks on erakorralise meditsiini osakonnas juba paigas Eesti moodsaimad meditsiinikonsoolid, millele paigaldatakse lähiajal nii hingamisaparaadid kui ka muud inimese elus hoidmiseks ja jälgimiseks tarvilikud seadmed.

Uude Maarjamõisa hoonekompleksi kolivad kliinikumi projektijuhi Toomas Kivastiku sõnul peaaegu kõik need kliinikumi üksused, mis tegutsevad praegu askeetlikes ja sõna otseses mõttes tsaariajal rajatud hoonetes. G-korpusesse ehk vanast Maarjamõisa haigla hoonest Riia maantee poole jäävasse ja paralleelselt Puusepa tänavaga paiknevasse hoonesse kolitakse Toomemäel tegutsev naistekliinik. Naistekliiniku sünnitusosakonnaga samale korrusele kolib vanast korpusest ka operatsiooniplokk. Esimesed kaks G-korpuse korrust jäävad erakorralise meditsiini ja intensiivraviosakonna kasutada.

Ehitus on kõige kaugemale jõudnud naistekliinikus, kus loodetakse juba jõulude ajal ilmale aidata esimesed lapsed. Kokku peaks kliinikumis sünnitajaid ootama üheksa sünnitustuba. Toomemäel on praegu vaid kuus sünnitustuba.

Ühtekokku on uutes Maarjamõisa hoonetes umbes 270 voodikohta. 32 neist on mõeldud raskemas seisus olevate haigete intensiivraviks. Kokku on kliinikumi juhtkond kolimisperioodi kestuseks hinnanud kolm-neli kuud.

Ehituse esimene järk maksab 900 miljonit krooni. Sellest 380 miljonit tuleb Euroopa Liidu tõukefondidest, 230 miljonit Eesti riigilt ja 300 miljonit krooni on Tartu ülikooli kliinikumi omaosalus. Eeltöid on osaliselt finantseerinud ka Tartu linn.

Valitsus kiitis eilsel istungil heaks investeeringute kava, millega toetatakse Põhja-Eesti regionaalhaigla ja Tartu ülikooli kliinikumi juurdeehitisi.

Sotsiaalministeeriumi teatel on Euroopa regionaalarengu fondist antava raha eesmärk optimeerida ühes haiglas eri raviüksuste töö. Investeeringutega rajatakse Põhja-Eesti regionaalhaigla Mustamäel paikneva haiglahoone juurde kolmekorruseline juurdeehitis, milles saavad endale uued ruumid erakorraline meditsiiniosakond, operatsioonisaalid, intensiivravi osakond. Hiiult tuuakse üle kõik vähihaigete ravi osakonnad.

Mustamäel asuvas haiglahoones renoveeritakse kõik ruumid, välja arvatud palatiplokk ja patoloogiahoone.

Teises ehitusetapis rajatakse kolme- kuni seitsmekorruselised juurdeehitised vähihaigete kliinikule, mis praegu asub Vallikraavi tänaval 1872. ja 1890. aastal ehitatud hoonetes. Peale selle plaanib kliinikum hoonesse rajada 100 voodikohaga palatiosakonna, verekeskuse, patoloogiaosakonna, hemodialüüsiosakonna ja laboriruumid.