Teise seeria 100-eurosel ja 200-eurosel pangatähel kasutatakse uusi innovaatilisi turvaelemente. Uute pangatähtede ehtsust on lihtne kontrollida. Selleks tuleb pangatähte katsuda, vaadata ja kallutada.
Hõbedase riba ülaosas paikneval satelliithologrammil on näha nimiväärtuse ümber liikuvad väikesed euro sümbolid, mis muutuvad otseses valguses selgemaks. Peale selle on hõbedasel ribal Europe portree, arhitektuuriline põhimotiiv ja suur euro sümbol (€). Uuel 100-eurosel ja 200-eurosel pangatähel on tõhustatud kujul kasutusel ka smaragdroheline number. Seda turvaelementi kasutatakse küll kõigil teise seeria pangatähtedel, kuid 100-eurosel ja 200-eurosel kujutatud smaragdrohelisel numbril on näha ka euro sümbolid.

Esimese seeria 100-eurose ja 200-eurosega võrreldes on muutunud uute pangatähtede kõrgus – see on nüüd sama mis 50-eurosel pangatähel. Pangatähtede pikkus jääb aga endiseks ning jätkuvalt kehtib põhimõte, et mida suurem on pangatähe nimiväärtus, seda pikem on rahatäht. Kuna 50-, 100- ja 200-eurosed pangatähed on nüüd sama kõrgusega, on neid ka lihtsam sularahatöötluses kasutatavate seadmete abil töödelda. Ühtlasi on nende suurus nüüd kasutajasõbralikum – uued pangatähed mahuvad paremini rahakotti ja on kulumiskindlamad.

Lisaks tavalisel vaatlusel nähtavatele turvaelementidele kasutatakse europangatähtedel ka masinloetavaid turvaelemente. Uute 100-euroste ja 200-euroste pangatähtede turvaelemente on tõhustatud ning lisatud on ka uusi, mis võimaldavad kiiresti tuvastada rahatähtede ehtsust ja neid hõlpsalt töödelda. Sama kinnitas ka EKP juhatuse liige Yves Mersch oma sõnavõtus uute pangatähtede kujunduse tutvustamisel – kogu europangatähtede teine seeria, millele on nüüd lisandunud ka uued 100-eurosed ja 200-eurosed pangatähed, on võltsimistegevuse vastu jätkuvalt tõhusalt kaitstud. Seega on europangatähed nüüd veelgi turvalisemad, samuti on lihtsam kontrollida nende ehtsust ja neid töödelda.

EKPd ja euroala 19 riigi keskpanka ühendav eurosüsteem toetab sularahatöötluses kasutatavate seadmete ja autentimisseadmete tootjaid ja omanikke uute pangatähtede kasutuselevõtu ettevalmistustes. Muu hulgas võimaldatakse katsetada seadmeid ning avaldatakse teave sularahatöötluses kasutatavate seadmeliikide kohta, mille puhul on juba kindlaks tehtud valmisolek töödelda teise seeria europangatähti.