"Kahjuks on tänaseks olukord selline, et Eesti rahvuslikul uhkusel ehk kommivabrik Kalevil ja lätlaste Laimal on üks norra omanik," nentis Vakra.

Ja kuigi magusatootjate omanik on üks ja sama, on Laima tsehhis võimalik pakendada pisikesi tahvleid ka spetsiaalsetesse paberitesse, st partei puhul siis vastavalt Keskerakonna, sotside või IRL-i logo kandvatesse ümbristesse. Erakonnad ostavad tahvleid Magusaeksperdi kaudu.

"Magusaeksperdist ostetud spetsiaalse ümbrisega 20grammine šokolaad maksab ligikaudu 0,5 eurot, millele lisandub käibemaks. Loomulikult saavad püsikliendid ka soodustust," räägib Vakra, kes on puna-valge kujundusega šokolaade jaganud nii jõulude ajal kui uuel aastal Tallinnas, Nõmme ja kesklinna vahel sõitvates bussides.

Aga miks poliitikud arvavad, et valijaid peab üldse šokolaadiga kostitama? Kuidas šokolaad valijatele erakonna ideid tutvustab?

Rainer Vakra võtab, nagu palju kord varemgi, appi oma vanaisa Elmari.

"Vanaisa Elmar on mulle korduvalt rääkinud lugu, kuidas tema poisikesena Viitna järve ääres esimest korda elus president Pätsi kohtas. President oli peatanud oma musta auto, kõndinud alla järve juurde ja sulistavatelt poistelt küsinud, kas vesi on soe? Ja enne lahkumist kõigile väikse šokolaaditahvli kinkinud, mille magusat maitset väidab vanaisa siiani mäletavat. Kõik uus siin maailmas on unustatud vana," muigab Vakra.