Suure tõenäosusega tuleval nädalal ametisse astuva valitsuskabineti koosseis on tänaseks selge. Laupäeval avaldasid enda ministrite nimed nii Keskerakond kui Sotsiaaldemokraadid. IRL teatas enda nimed esmaspäeval.

Vaadates tulevaste ministrite tulusid, siis teistest erinevad kaks kabineti liiget. Kõige suuremat tulu on seni teeninud ettevõtlus- ja majandusarengu ministri kandidaat Urve Palo (88 022,92 eurot aastas ehk 7335 eurot kuus). Talle andis ligi 37 000 eurot tulu ka ettevõte ERP Consulting, mille 50-protsendiline osanik ta on. Skaala teises otsas on keskerakondlane Martin Repinski, kelle aatatulu on olnud 33 666 eurot, mis teeb ühes kuus 2806 eurot. Teiste tulevaste ministrite senised aastasissetulekud jäävad 47 000 ja 60 000 vahele. Jevgeni Ossinovski ei olnud deklaratsioonis tuluallikat ära märkinud, aga ju ta ministri palka ikka teenis. Kaia Iva viimase aja teenistus ei ole teada, kuna ta ei ole töötanud deklareerimist nõudval ametikohal.

Kinnisvara vaadates on ehk üllatav see, et ärimees Oleg Ossinovski pojal Jevgenil ei ole enda nimel ühtki kinnisvaraobjekti. Ta elab emale kuuluval pinnal Toompeal. Ka Martin Repinskil ei ole oma elamispinda. Oma viimases deklaratsioonis märgib ta aga ära kaks üürikorterit Tallinnas. Suurimad maaomanikud on Mailis Reps ning Indrek Saar.

Ainsana ei ole autosid nende enda nimel Indrek Saarel ning Urmas Reinsalul. Teistel on vähemalt üks sõiduk. Palju võib näha 2015. aastal soetatud autosid, mis on suures osas võetud ka liisingusse. Tulevane peaminister Jüri Ratas ostis aga eelmisel aastal Honda CRV. Ilma liisinguta.

Ministrite koguvõlakoormus on kokku 1,13 miljonit eurot. Kõige suurema panuse annavad IRLi juht Margus Tsahkna (üle 290 000 euro) ja sotside Urve Palo (üle 236 000 euro).

Väärtpaberiusku meie ministrid väga ei ole. Jevgeni Ossinovskil on Tallinna Vee ja vähetuntud välismaiste ettevõtete väärtpabereid. Kaia Ival on Mäo Investi aktsiad ning Indrek Saar on raha investeerinud Swedbanki Ida-Euroopa ja Venemaa aktsiafondidesse.

Et vaadata ministrikadidaatide laene ja liisinguid, pead tabelis liikuma veidi paremale.