Max Martin, kelle tegelik nimi on Karl Sandberg, on pärit Rootsist. Ta ei ole kunagi olnud ise kõva laulumees ega esineja. Tema bänd, It's Alive, on saanud Youtube's mõnituhat vaatamist.

Ta ei teadnud produtseerimisest alguses midagi. It's Alive-ga albumit tehes puutus ta kokku produtsent Dennis Pop-iga. Tema kõrvalt õppides hakkas ta mõistma muusikamaailma, ta töötas palehigis ööd ja päevad. Kui bänd edukaks ei osutunud mõistis mees, et talle sobibki pigem istumine stuudioruumides. Temast sai Denniz Popi helitehnik ja laulukirjutaja. Esimeseks tööks sai Rootsi bänd Ace of Space ja nende 1995. aastal ilmunud album „The Brigde". Seda müüdi lõpuks 6 miljonit koopiat. Plaadifirma Jive otsustas seejärel, et Max võiks hakata laule kirjutama värskele poistebändile „The Back Street Boys". Sellest sai tema tähelennu algus.

Ja siis hakkaski mehe sulest järjest hitte tulema. Kümnetele artistidele kuni tänapäevani. Ta on võitnud ASCAPi laulukirjutajate aastaauhinna kuus korda. Tema viimane suur hitt oli Katy Perry laul „Roar", mis on esitatud mitmele Grammy auhinnale, kaasaarvatud „aasta laul" nominendiks. Ka „aasta albumi" nominendi, Taylor Swifti, plaadile on ta laule teinud.

The Backstreet Boys, Britney Spears, N'Sync, Kelly Clarkson, Taylor Swift, Ace of Base, Katy Perry, Celine Dion, Bon Jovi, Adam Lambert, Carrie Underwood, Pink, Justin Bieber jne. Need on vaid mõned artistid, kellega see geniaalne laulukirjutaja on koostööd teinud.

Kas vihkad või armastad tema laule, ei saa eirata, et Max Martini looming on kuulajate endi teadmata jõudnud miljonite inimeste kõrvu. Ta ise ütleb, et teeb seda siiani suure rõõmuga, rahateenimine on siin teisejärguline. Ometi järkab tema aktsia tõusu.