Eesti Põllumajandus-Kaubanduskojale (EPKK) hindamisele esitatud 12 tootja 36 tootest läbis hindamise positiivse tulemusega 11 tootja 32 toodet.

Päritolu- ja kvaliteedimärgi Tunnustatud Eesti Maitse 2001 ehk pääsukese kujutisega märgi sai AS-i Tallegg neli ja Filee Lihatööstuse kaks lihatoodet, Tallinna Piimatööstuse "Tere" biojogurt ja kohupiimapasta, Võru Juustu Viro juust ja Lacto Eesti taluvõi.

Esmakordselt andis EPKK välja tunnustusmärgi Sireli Mesindustalu meele. Veel said märgid AS-i Salvest õunakaste ja lihaga köögiviljahautis ning Plaines OÜ mineraalvesi.

Kvaliteedimärgi Tunnustatud Eesti Maitse ristiku kujutisega märgi said Ösel Foodsi Gruuvid ja Aura mahlad ning nektarid, samuti AS-i Staub kolm pagaritoodet.

Uue tootena lisandus kvaliteedimärgi saanute hulka AS Japs M.V.M.-i söögiäädikas.

Põllumajandusministeeriumi toidu ja kaubanduse asekantsleri kohusetäitja Andres Oopkaupi sõnul on Eesti sellise kvaliteetsete toiduainete märgistamise süsteemi mõttes väga omalaadne, kuna kampaaniat finantseerib riik.

Mujal rahastavad taolisi projekte tootjad ja töötlejad ise, rääkis Oopkaup kolmapäeval ajakirjanikele.

Märgi kasulikkuse ja väärtuse üle saab Oopkaupi hinnangul otsustada ka selle järgi, et seda on üritatud järele teha. "See näitab, et märgil on oma imidþ," märkis ta.

Järeletehtud märke on avastatud ühe eestimaise kondiitritoote pakendil.

EPKK annab toidukvaliteedimärki Tunnustatud Eesti Maitse välja aastast 1998.