Juunikuus Põhja-Euroopa kohal olnud kõrgrõhkkond liigub juulis Kesk-Euroopa poole, mis peaks mõjuma väga hästi Saksamaa päikesepaneelidest tulevale energiatoodangule. Saksamaa on Euroopa suurim energiaturg. Kõik viis Bloombergiga konsulteerinud spetsialisti nõustusid, et suuremas osas Euroopas tuleb tavapärasest soojem juulikuu.

Päikeseline ilm toob alla energiahinnad Saksamaal. Kuum ilm suurendab küll ka energiavajadust (jahutada on rohkem vaia), kuid seda peamiselt lõuna pool. Saksamaa päikeseenergia tootmine võib tõusta rekordilise 29 170 megavatt-tunnini juba sel pühapäeval. Langev energiahind aga mõjutab muuseas Saksamaa auto- ja terasetootjaid.

Maailma meteoroloogia organisatsioon defineerib kuumalainet järgnevalt. Kui päevane maksimumtemperatuur ületab keskmist näitu 5 kraadi (celsius) ning seda viiel järjestikkusel päeval, siis on tegu kuumalainega. Seda nähtust võib jätkuvalt esineda nii Suurbritannias, Prantsusmaal kui ka Saksamaal.

Üks meteoroloog ütles, et kuumalaine küll lõpeb juuli alguses, aga sooja on endiselt rohkem kui tavaliselt.

Tuleme aga lähemale. Bloombergi sõnul said nad erinevat infot selle kohta, kas Põhja-Euroopa saab juulis vihma või mitte. Piirkonda on hädasti sadusid vaja, sest seal vajavad seda hüdroelektrijaamad, mille reservid on vähenenud viimase kaheksa aasta madalaimale tasemele.

The Weather Company prognoosib Lõuna-Norrale, Lõuna-Rootsile, Põhja-Euroopa mandrialale ning Baltikumile, et need piirkonnad "vaevlevad" kõige tõenäolisemalt kuivuse käes. Kaks järgmist nädalat on meil kuivem kui tavaliselt, ütlevad targad.