Sellest teatas Venemaa turismimaeti Rosturism juht Oleg Safonov.

„Seda on väga palju,” lausus ta. Ta lisas, et Türgi peab võtma kasutusele kõik meetmed maailmakogemustest, et vähendada hukkunute arvu.

Safranovi sõnul tunnistavad Türgi esindajad Venemaa muret ja töötavad Vene turistide turvalisuse tagamise nimel.

Tänavu esimesel poolaastal Türgit külastanud turistidest 40 protsenti olid Venemaalt.

Türgi ootab tänavu Venemaalt turistide arvu kasvu viie miljoni inimeseni, kirjutab Kommersant.

Türgit külastavate vene turistide arv võib kasvada viie miljoni inimeseni, ütles Türgi kultuuri- ja turismiaseminister Omer Arõsoi pärast Vene-Türgi turismi edendamise töögrupi 11. kohtumist. Ta loodab, et tuleval aastal külastab Türgit rekordarv vene turiste.

„See aasta on meile olnud väga edukas ja ma tänane Vene poolt, reisioperaatoreid ja kõiki asjasse puutuvaid isikuid mõlemast riigist,” ütles ta.

Kohtumisel arutati kahe maa koostöövõimalusi Musta mere turismikruiiside osas ja 2018-2019. aasta tegevusplaane. „Väga tähtis on see, et turistid ei tuleks Venemaalt ainult Antalyasse ja et Türgi turistid ei külastaks vaid Moskvat ja Peterburgi, vaid ka teisi kohti,” lausus ta.

Suvel vähenes vene turistide lennukipiletite otsimine otsingumootorites aastaga 11 protsenti, selgus otsingufirma Momondo uuringust. Üheks põhjuseks, miks lennukipiletite nõudlus on kahanenud, on massturismi tagasitulek ehk venelased eelistatavad reisida turismigruppides.