New Yorgis asuv Eesti reisibüroo Amest Travel koos Eesti-Ameerika kaubandus- ja tööstuskoja ning Eesti konsulaadiga näevad juba teist aastat New Yorgis vaeva Eesti nähtavamaks muutmisega, kirjutab Postimees.

New Yorgi Skandinaavia majas eelmisel nädalal korraldatud Eesti reisilaadal tutvustati ameeriklastele Eestit eksootiliste Põhjamaade hulka lisandunud turvalise riigina, kuhu kindlasti tasuks sõita.

Amesti omaniku Eve Saare hinnangul on huvi reisilaada vastu viimase aastaga nähtavalt kasvanud. Kokku tuli kohale umbes sada inimest — peamiselt ajakirjanikud ja reisibüroode omanikud. New Yorgi jaoks, kus kümned maailma riigid pidevalt enda nähtavaks tegemise ja turistide meelitamisega tegelevad, on see märkimisväärne saavutus.

Ookeani tagant Euroopa põhjaosa avastama minnes võiks Eesti külastamine olla osaks suuremast Skandinaavia-turneest. Eeltoodut silmas pidades oli reisilaadale kutsutud lisaks Ühendriikides Skandinaavia ja Baltimaade reiside korraldamisega tegelevate büroode esindajatele ka lennufirmad, millega on kõige hõlpsam Põhja-Ameerikast Põhjamaadesse sõita — Finnair, SAS ja Iceland Air.

“Teised Skandinaavia riigid on õnnelikud, et nende kõrvale on tekkinud uusi reisisihte nagu Eesti ja teised Baltimaad. Eksootilised väikeriigid suurendavad ka turistide huvi teiste Põhjamaade vastu,” ütles Amesti omanik Eve Saar.

Saare sõnul oleks Eestil vaja leida üks unikaalne aspekt, mille abil ennast reklaamida ja ahvatlevaks muuta. Näiteks Soome tutvustab end jõuluvanade maana. “Minu hinnangul võiks Eesti rõhutada näiteks puhkamisvõimalusi meie saartel,” lausus Saar.