Kuigi Nike'i käive kasvas 6% võrra, ei vastanud kasum aruande järgi ettevõtte ootustele ning põhjustas aktsiate languse, vahendab Business Insider. Morgan Stanley analüütik nimetab seda aruandes "tugevnevaks vastutuuleks" ja teatas, et Nike'i aktsiate ostmine pole praegu "turvaline".

Morgan Stanley finantsanalüütiku hinnangul põhjustab Nike'ile probleeme kasvav konkurents firmadega Adidas ja Under Armour. Kuigi Nike on konkurentidest oluliselt suurem (2016. aastal kerkis ettevõtte väärtus 32,4 miljardi dollarini, mis on pea kaks korda suurem kui konkurendid kokku), suudavad mõlemad sellegipoolest Nike'i turuosast tükke endale haarata ning firma kasvu halvata. Nii Adidas kui Under Armour on leidnud tulusaid partnereid. Viimati teatas Adidas, et on sõlminud pikaajalise lepingu muusiku Kanye Westiga. Under Armouri tormiline kasv on toimunud aga suuresti just tänu nende partnerlepingule tippkorvpalluri Stephen Curry'ga.

Nike'i peadirektor Trevor Edwards tunnistas, et ettevõtte aruandele on negatiivselt mõjunud ladude ülejääkide vähendamine, ja teatas, et 2017. aasta esimeses kvartalis peaks firmal olema taas suurem ülejääk. Edwards väitis varude vähendamist kaitstes, et firma keskendub eelkõige innovatsioonile ja seega kaupade pidevale uuendamisele - alates mittemärguvatest botastest kuni isesiduvate paeladeni.

Šveitsi finantsfirma UBS teatas aruandes, et investorid on mures korvpalliga seotud toodete populaarsuse languse pärast. Nimelt Nike'i korvpallijalatsite müük 1 protsendi võrra langenud . See on firmale murettekitav, sest korvpallivarustus moodustab 12%-14% Nike'i toodetest. Teisalt püsivad legendaarsed Air Jordan jalatsid turul tugevad: neljandas kvartalis oli nende müük kasvanud 18 protsendi võrra.