Turvatöötajad saavad uuel aastal palgatõusu. Kas see on piisav?

Me teeme maksimumi, mis me saame, ja ma pole kunagi rahul selle palgatõusuga, mis me saavutame, sest ma tean, et seda on vähe. See palgatase pole õige, mida meie inimesed turvatöö eest saavad. Ka osad meie kliendid, kellega rääkinud olen, saavad sellest aru. Seda kõike inimlikust ja sotsiaalsest printsiibist lähtudes. Aga majanduslikust printsiibist lähtudes on see palgatase õige, sest see on turuhind. Seda ei määra ettevõtte juht, omanik, jumal taevas. Selle määrab majanduskeskkond - on nõudlus ja pakkumine. On teenus ja sellel on hind, mis koosneb teatud komponentidest.

Me teenime ettevõttena kuus protsenti kasumit kogu meie teenuste pealt. See on Euroopa keskmine ehk me oleme kasumimarginaalides sealmaal, kus see tööstusharu praegu on. Me saame pikas perspektiivis teha nii, et palk kasvab tehnoloogia arvelt. Väheneb mehitatud valve osakaal ja kasvab tehnoloogia osakaal. Samas inimesed alati jäävad, nende kompetentsid kasvavad ja nad peavad oskama tehnoloogiat juhtida. Palgatõusu kasv saab tulla ainult koos kompetentside arenguga. Ehk need inimesed, kes panustavad rohkem ja kellel on rohkem oskusi, hakkavad saama rohkem palka. See on tuleviku trend kogu tööstusharus. Palgad hakkavad kasvama selle arvelt, et inimesi jääb vähemaks. Meie eesmärk on, et G4Sis oleksid turvaturu kõrgeimad töötasud. Juba täna oleme klientide juures oma teenuseid optimeerinud. Mitte ainult läinud mehitatult valvelt üle tehnilisele, vaid jätnud mehitatud valve alles ja toonud tehnilisi vahendeid abiks juurde.

Me teeme täna rohkem koolitusi kui kunagi varem. Õppige ja omandage oskusi, küsige ja tahtke ise! Tuleb tahta tööd teha ja omandada neid oskusi, mida pakutakse, ning võimalustest kinni hakata, siis tuleb ka palk. Aga lihtsalt oodata, et kuskilt tuleb koalitsioon, kes tõstab miinimumpalka 25 protsenti ja siis kasvab minu palk ka samapalju, seda ei tule. Kõik on enda kätes. Kõige tobedam, mida ma olen koolituste puhul viimasel ajal kuulnud, on jutt „milleks mulle seda vaja on, miks mind on siia jälle veetud, miks ma pean sinna koolitusele minema?". Ei pea, kui ise ei taha, siis ei ole vaja, aga siis ei ole mõtet ka nuriseda. Meie saame anda inimestele võimaluse, luua kõik tingimused arenemiseks, aga ka siis on palju töötaja enda kätes.