Eelmise aastaga võrreldes kasvas sellel aastal valvetöötaja, I taseme töötaja ning I ja II taseme turvatöötaja põhitöötasu 10 protsenti, keskmine töötasu tõus oli 4,9 protsenti. Pooled alustavad hiljemalt käesoleva aasta novembris läbirääkimisi 2015. aasta põhitunnitöötasude alammäärade tõstmiseks.

Teenindus- ja Kaubandustöötajate Ametiühingu esimees Elle Pütsepa sõnul kulgesid läbirääkimised vaatamata pingelisele palgateema arutelule meeldivas õhkkonnas.

„Mul on hea meel, et G4S on tõestanud end sotsiaalse ja usaldusväärse tööandjana. Nüüdseks on meil seljataga pikk kollektiivlepingu sõlmimise traditsioon ja kord nädalas kohtudes jõudsime osapooli rahuldavale tulemusele,“ ütles Pütsepp.

„Kollektiivlepingu kohaselt investeerib tööandja hinnatõusust tulenevad lisavahendid 25 % ulatuses turvatöötajate töötasusse ja väljaõppesse, mis aitab parandada ettevõtte poolt pakutavate teenuste kvaliteeti veelgi. Lisaks vaatasime üle ka soodustuste ja hüvede paketi, soodustuste saajate ring laienes,“ rääkis Elle Pütsepp.

Tema sõnul on väga oluline on kaasata töötajaid ettevõtte jaoks oluliste otsuste tegemise protsessi, seepärast sai täiendatud kollektiivlepingus ka informeerimise ja konsulteerimise osa.

Riikliku alampalga 10%-line tõus on kokku lepitud alates 2015. aasta 1. jaanuarist. Seega peab 2015 aasta 1.jaanuarist turvatöötaja kõikide tasemete põhitunnitasu tõusma samuti vähemalt 10 protsenti.