„Iidee litsentsivahetusest on praegu alles algstaadiumis. Enne otsuse langetamist tehakse põhjalik analüüs, kas Eesti toimetusega ja Eestis saateid tegev kanal, mis läheb eetrisse välismaise litsentsi alusel, saaks vältida kavandatud piiranguid,“ kommenteeris TV3 tegevjuht Priit Leito.

Leito kinnitas, et loomulikult ei kao TV3 ja TV6 kuhugi ja jääb Eesti televaatajale nähtavaks sarnaselt praegusele.

„Meil on Euroopa Liit ja võimalik on ka mõne teise Euroopa Liidu riigi litsentsiga opereerida. Aga see pole mõistagi TV3 jaoks eelistatud stsenaarium,“ lisas ta.

TV3 ja TV6 - opereerivad praegu Eesti litsentsiga, aga venekeelne TV3 Pluss opereerib Ofcomi litsentsiga ehk Briti litsentsiga.

Kas ka Kanal 2 sarnast sammu kaalub hetkel teada ei ole, kuna kanali juht Urmas Oru viib sel nädalal Eestist eemal.

Kommenteerib Tehnilise järelevalve ameti side- ja meediateenuste osakonna nõunik Peeter Sookruus kommenteeris Ärilehele, et Euroopa Liidus ei soosita praktikat, kus mõni telekanal püüab mingitel põhjustel sihilikult kõrvale hoida tema programmi peamise sihtriigi regulatsioonidest ja loobub olemasolevast tegevusloast ning taotleb uue tegevusloa riigist, kus ta arvab selle kõige lihtsamini ja talle sobivatel tingimustel saavat.

"Selliste juhtumitega seotud probleemide lahendamiseks teevad telekanali asukohamaa ja tegeliku sihtriigi regulaatorasutused tihedat koostööd," lisas Sookruus.