Londoni transpordiamet keelas mullu septembris Uberi tegevuse, sest otsustas, et ettevõte ei vasta Suurbritannia pealinnas litsentsi omamise nõuetele.

Ettevõte vaidlustas otsuse ning jätkas samas tegevust ning sellel nädalal peaks Westministeri kohus asja kolme päeva jooksul arutama, kirjutab Briti majandusleht Financial Times.

London on 3,6 miljoni kasutaja ning 45 000 juhiga Uberi suurim turg Euroopas.

Uber on pärast Dara Khosrowshahi juhi kohale asumist mullu suve lõpus pidanud regulaatoritega kõvasti piike murdma. Kui algul nimetas Khosrowshahi Londoni otsust pettumuseks, siis edaspidi on tuure maha võtnud ning Londoni elanikelt minevikus tehtud vigade pärast vabandust palunud.

Kui algselt oli suur küsimus turvalisus, siis nüüd teatab Uber juhtidega seotud vägivallajuhtumitest politseile ning on investeerinud mitmeid miljoneid naelu kõnekeskuse arendamisse.

Samuti saavad reisijad juba sõitu broneerides näha juhi litsentsinumbrit. Samuti on avalikkusel juurdepääs firma reisiinfole ning ettevõte on vähendanud Suurbritannia juhtide sõidutundide arvu, misjärel juht peab puhkepausi pidama.

Londoni transpordiamet tõde eelmisel sügisel, et Uber on tellimissüsteemist maalinud vale pildi, pole üles näidanud piisavalt vastutustunnet avaliku turvalisusega seotud küsimustes.