Ettevõte vajab värsket raha, et kiirendada üleilmselt laienemist ja laiendada teenuste valikut enamaks kui vaid inimeste sõidutamiseks. Mõnedes linnades on testitud toidu ja saadetiste veoteenust. Ettevõte töötab ka uute tehnoloogiate nagu isejuhitavate autode kallal. Aasiasse plaanib ettevõte kulutada miljard dollarit. Iseäranis agressiivselt on võetud ette Hiina, kirjutas juunis kirjas investoritele ettevõtte juhatuse esimees Travis Kalanick.

Praeguse raha kaasmaise käigus olevat Uber juba jõudnud kokkuleppele Tiger Global Managementi ja T. Rowe Price’iga, kuid otsitakse ka teisi analoogsete ärihuvidega strateegilisi investoreid. Need ettevõtted keeldusid kommentaaridest. Eelmises rahakaasamise ringis osales Microsoft 100 miljoni dollariga.

Tiger Global on rahastanud ka Uberi rahvusvahelisi põhikonkurente – Hiina Didi Kuaidit, India Ola ja Singapuri GrabTaxit. Didi Kuaidi kaasas tänavu 3 miljardit dollarit.

Uberi USA suurim konkurent Lyft otsib 500 miljonit dollarit. Lyft teenis esimesel poolaastal 127 miljoni dollarilise kahjumi 46,7 miljoni dollarilise käibe juures.

Viie aasta eest teenuseid pakkuma hakanud Uber on juba kaasnaud eelmiste raha hankimistega üle 10 miljardi dollari. Kuigi enamus raha saadi aktsiate emiteerimise vastu on ettevõte võtnud ka võlakirjade vormis vähemalt miljard dollarit laenu.

Uber tegutseb kasumlikult juba maailma enam kui 80 linnas.