Jagamismajandus, mis baseerub digitaalsetel võrgustikel, saab olla riigile väga heaks partneriks. Uberi platvormil pakutavad teenused kasutavad ainult elektroonilisi ülekandeid –see suurendab oluliselt läbipaistvust ja vastutust valdkondades, mis on ajalooliselt olnud sularahapõhised.

Euroopa Komsjoni hinnangul võib internet kasvatada Euroopa majandust 415 miljardi euro väärtuses. Füüsilise vara ja teenuste organiseerimine läbi digitaalsete võrgustike tõstab oluliselt resursside kasutamise efektiivsust ja seeläbi loob väärtust ja vähendab raiskamist. Transport kui teenus avab uusi majanduslikke võimalusi üksikisikutele, kes saavad teenust pakkuda siis, kui see neile sobib, ja läbi suurema tootlikkuse loob ühtlasi lisatulusid riigile. Eesti on muutustele avatud riigina parimal stardipositsioonil saamaks täit kasu digitaalsest maailmast.

Uberi visioon on vähendada autode hulka tänavatel innustades inimesi enam sõidujagamisele. Tallinn on juba võtnud julge ja edumeelse lähenemise ühistranspordi korralduse osas, kuid 53% eestlastest sõidab endiselt tööle ja tagasi isikliku autoga. Need autod veedavad 23 tundi ööpäevast pargituna, mis on kaugel efektiivsusest. Uberi eesmärk on muuta transport kaubast – auto omamisest – teenuseks ja olla sellega täienduseks ühiskondlikule transpordile. Efektiivne digitaalne võrgustik suudab korraldada mitme samas suunas sõitva inimese transpordi ühe autoga. Uber juba pakub sellist teenust - nimega uberPOOL - linnades nagu San Francisco, New York ja Chengdu. See lahendus vähendab oluliselt autode arvu linnas ja teeb transpordi veelgi odavamaks.

Maailm on muutumas. See tähendab, et konkurentsivõime säilitamiseks peavad ka riigid ise muutuma ning üle vaatama viisid, kuidas riigi funktsioonid on korraldatud ja reguleeritud. Uued digitaalsed teenused loovad tihti vajaduse reeglite üle vaatamiseks, et need sobiksid paremini maailma, mis tellib teenuseid läbi nutitelefoni rakenduste, suhtleb läbi Skype-i ja kannab raha läbi Transferwise-i. Me toetame täielikult moodsaid, tarbija huvidest lähtuvaid regulatsioone. Hea on näha, et maksuamet on selles küsimuses võtnud initsiatiivi. Luues regulatsioonid, mis sobivad 21. sajandisse, tõuseb Eesti esile kohana, kus tegeleda kaasaegse ettevõtlusega.