New York Timesi kohaselt oli põhjuseks aktsionäride ja investorite poolne surve. Teisipäeva hommikul nõudsid viis Uberi suurinvestorit, et tegevjuht astuks koheselt ametist tagasi. Nende hulgas oli Uberi suurim aktsionär Benchmark, kelle üks partneritest kuulub ka Uberi nõukokku.

Investorid koostasid pöördumise pealkirjaga "Liikudes Uberiga edasi," kus paluti Kalanickil koheselt ametist lahkuda, sest firma vajab juhitasandil suuri muudatusi. Kalanick pidas aru nõukogu liikmega ning investoritega ja otsustas tagasi astuda. Samas jääb ta endiselt Uberi juhatusse.

"Ma armastan Uberit rohkem, kui midagi muud siin maailmas ning sellel keerulisel hetkel olen otsustanud tulla vastu investorite soovile ning astun tagasi tegevjuhi kohalt, et vältida uut tüli firma sees ning kindlustada ettevõtte arengut," teatas Kalanick.

Uberi juhatus ütles, et Kalanicki jaoks oli Uber alati esimesel kohal, kuid tema lahkumine annab ettevõttele võimaluse pöörata uus lehekülg.

Otsus ei tulnud üllatusena, sest viimase aja skandaalid on näidanud Uberi juhatust väga halvast küljest. Suurimaks probleemiks on olnud ettevõtte sisekliima ja töökultuur.

Probleemid algasid selle aasta alguses, kui Uberi endine töötaja avalikustas, et koges tööl korduvalt seksuaalset ahistamist. Selle järel astusid sama probleemiga välja ka paljud teised töötajad ning töökeskkonda asuti uurima.

Kalanicki lahkumise järel tekib küsimus, kellest võiks saada firma uus tegevjuht, sest praeguseks on kõik toiminud tema käe järgi.