Trudie Styler ning Gordon Matthew Thomas Sumner ehk Sting on oma lastele öelnud, et nad kulutavad oma raha enne surma ära. Sting ütles seda nüüd ka avalikkuse ees, ühele Briti ajalehele antud intervjuus.

Sting ise kasvas üles vaesuses, kuid täna on ta üks tunnustatumaid muusikuid. Tema laul „Every Breath You Take" toob talle siiamaani sisse 2000 dollarit päevas. Laulu kirjutas ta enam kui 30 aastat tagasi. Tema varanduse väärtuseks peetakse 300 miljonit dollarit.

Talle kuulub tosin häärberit maailma eri paikades, kroonijuveeliks Londoni kesklinnas Buckinghami palee vahetus läheduses asuv 30-miljoni dollariline maja.

See kõik ei ole aga jääv.

„Ma ütlesin neile (oma lastele - toim), et sellest kõigest ei jää just palju järgi, sest me kulutame seda pidevalt! Meil on palju kohustusi. Kõik, mis sisse tuleb kulutame me ära ning järgi ei ole palju. Ma ei taha neile kindlasti jätta ka mingit sihtfondi, mis neile kaela peale jääks. Nad peavad töötama. Kõik mu lapsed teavad seda ja nad küsivad harva minu abi. Ma hindan seda kõrgelt," ütles Sting intervjuus.

Stingi ja tema naise palgal on lisaks advokaatidele, mänedžeridele, bändiliikmetele, lavatöölistele, aednikele ja koduabilistele veel mitmeid ametimehi. Stingi sõnul on tema palgal üle 100 inimese.

Sting ei ole muidugi esimene rikas inimene, kes on juba enne surma öelnud, et ei jäta oma järeltulijatele midagi. Üks maailma rikkamaid mehi Warren Buffett jätab kogu varanduse heategevuseks. Buffett ja Bill Gates on loonud suisa suure jõukate inimeste keti, kes on lubanud kas osaliselt või täielikult oma varanduse heategevuseks anda.

Filminäitleja Jackie Chan on samuti öelnud, et tema ainuke laps Jaycee tema 130 miljonit dollarit endale ei saa.

„Kui ta on võimekas, siis suudab ta ise raha teha. Kui ta ei ole, siis raiskaks ta ka minu raha ära," ütles mees.

Selline trand on maailmas üha enam levinud.