Rosso alustas oma karjääri agressiivselt. Esimene Dieseli firmapood avati Manhattanil, Lexington Avenuel otse konkurent Levi'se kaupluse vastas. Rosso julgus ning talent on andnud talle hüüdnime „Teksageenius" ning lisaks ka 3,5 miljardi dollari suuruse varanduse. Ta on Diesel Jeansi sajaprotsendiline omanik.

Renzo hakkas riideid disainima juba kooli ajal. Ta tegi teksapükse ema õmblusmasinal ja müüs neid sõpradele koolis.

Nagu paljud teised edukad ja geniaalsed ärimehed ei lõpetanud ka Rosso ülikooliõpinguid. Ta otsustas minna tööle kohalikku rõivafirmasse Moltex, mis tootis pükse mitme Itaalia rõivabrändi tarbeks. Moltex kasvas Rosso seal oleku ajal meeletult. 1978. aastal, kui ta oli ületanud kõik ülemuste ootused, otsustas ta ise midagi luua.

Nii sündis Diesel. Nime sai firma seetõttu, et diislit peeti toonase naftakriisi ajal alternatiivseks kütuseks. Talle meeldis idee, et tema toodang võiks olla alternatiiv olemasolevale. Abiks oli seegi, et terminit kasutatakse üle maailma ning hääldatakse sarnaselt. Rosso meelest ei ole mood riigipõhine vaid elustiilipõhine.

Alates 1978. aastast on Diesel müünud enam kui 100 miljonit paari teksapükse.

90ndate lõpus muutus Diesel maailma moeringkondades üha kuumemaks sõnaks. Seda tänu reklaamile ning internetile. Diesel oli esimene suur moebränd, mis 1995. aastal veebilehe lõi. 1997. aastal lisas Rosso sellele ka online-poe. Muidugi oli neil tavakauplusi üle maailma.

Algusest peale on Rosso moodi vaadanud globaalsest aspektist. Diesel ei olnud kunagi mõeldud vaid Milaano, Rooma või Euroopa tänavatele. Ta soovis olla ülemaailmne. See tal ka selgelt õnnestus.

2000-ndate alguses hakkas Rosso investeerima ka teistesse disaineritesse ja ettevõtetesse, kuid ainult neisse, kelle loovust ta tunnistas. Ta lõi 2008. aastal haldusfirma OTB (inglise keeles lühend väljendist ainult julgetele) ja täna ei oma ta ainult Dieselit vaid ka Viktor & Rolfi, Marnit, Maison Martin Margielat ja Staff Internationali. OTBl on üle maailma tööl 7500 inimest.

Rosso on olnud mees, kes muutis teksaäri täielikult ja sai ühtlasi ka miljardäriks.