Majandusministeeriumis sai päevapealt koondamisteated viis töötajat ning teede- ja sideministeeriumist 12.

Eelmise nädala seisuga töötas majandusministeerium 141 ning teede- ja sideministeeriumis ligikaudu 90 inimest, vahendas BNS.

Teiste seas ei ole uues ministeeriumis kohta varasemale teede- ja sideministeeriumi kantslerile, üle 13 aasta avalikus teenistuses töötanud Margus Leivole, merenduse ala asekantslerile Rene Treialile ja infrastruktuuri ala asekantslerile Urmas Kukele. Minister Liina Tõnisson lausus kolmapäeval, et ilmselt siirdub Leivo eraettevõtlusse.

Teede- ja sideministeeriumis oli kokku neli asekantslerit, lisaks Treialile ja Kukele lennunduse, side ja eurointegratsiooni asekantsler Tõnu Naestema ning infosüsteemide ala asekantsler Mait Heidelberg.

Majandusministeeriumist koondatute seas on Isamaaliitu kuuluv avalike ja välissuhete osakonna juhataja Epp Alatalu ning Res Publicasse kuuluv avalike suhete talituse juhataja Rain Veetõusme. Uue ministeeriumi avalike suhete osakonna juhatajaks saab senine minister Liina Tõnissoni nõunik Tiina Salumäe.

Majandus- ning teede- ja sideministeeriumi kokku 255 ametikohast kadus ministeeriumide ühendamisel majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiks 32 ametikohta. Samas ei tähenda 32 inimese koondamist, kuna osad ametikohad olid seni täitmata.

Uue ministeeriumi kantsler on senine majandusministeeriumi kantsler Marika Priske. Ilmselt jätkavad uues ministeeriumis mõlemad senised majandusministeeriumi asekantslerid - Signe Ratso ja Raul Malmstein, kes vastutavad vastavalt eurointegratsiooni ja majandusarengu eest.

Valitsus kiitis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi põhimääruse heaks 22. oktoobril. Uuel ministeeriumil on 19 osakonda, senisel kahel eraldi ministeeriumil oli 26 osakonda.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium koosneb põhitegevuse, põhitegevusi integreerivatest, tugi- ning spetsiifilisi ülesandeid täitvatest osakondadest.

Riigikogu kinnitas seadusemuudatused, millega majandus- ning teede- ja sideministeerium ühendatakse alates 1. novembrist majandus- ning kommunikatsiooniministeeriumiks, 9. oktoobril.

Ühendministeeriumi valitsemisalasse kuuluvad konkurentsiamet, lennuamet, maanteeamet, patendiamet, raudteeamet, sideamet, tarbijakaitseamet, veeteede amet, energiaturu inspektsioon, tehnilise järelevalve inspektsioon, informaatikakeskus, autoregistrikeskus, Keskus Ehitustest, patendiraamatukogu, riigihangete keskus, krediidi ja ekspordi garanteerimise sihtasutus kredex, ettevõtluse arendamise sihtasutus, riigi infokommunikatsiooni sihtasutus ning standardikeskus.

Liitministeeriumi asukohana on seni pakutud majandusministeeriumi praeguse hoone laiendamist Harju tänaval tühjana seisva endise Tallinnfilmi hoone võrra, samuti on kõne all olnud kolimine täiesti uutesse ruumidesse, ühe variandina võiks selleks olla Liivalaia tänavale ehitatav Euroxi ärimaja, mille üheks omanikuks on ettevõtja Toomas Luman. Esialgu jätkavad varasema kahe ministeeriumi töötajad senistes ruumides.