Hetkel pole Tallinnas valmimas palju sobiva suurusega kontorihooneid. Mahu poolest võiks sobida Liivalaia tänaval linnakohtu vastas valmiv Eesti Ehituse maja, kinnitamata andmetel on käinud ka selleteemalised läbirääkimised.

Ühendministeeriumile piisava suurusega kinnisvaraarenduse projekti on alustanud kommivabrik Kalev, kel on plaanis Pärnu maanteel asuv tehas ehitada kontoriks.

“Kui asi tõsiseks läheb, küll siis midagi ikka tekib,” ütles riigivara halduse aktsiaseltsi juhatuse esimees Enn Teimann.

Võimalik on ka ministeeriumi tarvis uue kontorihoone ehitamine, mida ministeerium hakkaks kinnisvaraarendajalt rentima.

Ministeeriumide ühendamist juhtiva komisjoni esimees Kostel Gerndorf ütles, et praegu on töös viis võimalikku kinnisvaralahenduse varianti.

Nüüdseks võib välistada, et ühendministeerium jätkaks tööd kas Viru või Harju tänava majas. Viru tänaval asub teede- ja sideministeerium ning Harju tänaval majandusministeerium. “Ruutmeetrite poolest Harju tänava maja sobiks 200-le inimesele, aga nõuaks sedavõrd põhjalikku remonti, et lihtsam oleks kolida uuele pinnale,” ütles Gerndorf.

Gerndorf ei soovinud avalikustada, missugused variandid on praegu töös. “Selge on, et organisatsiooni paremaks toimimiseks ja juhtimiseks peaks see asuma ühes majas,” ütles Enn Teimann.

Teede- ja sideministeerium ning majandusministeerium peaksid 1. novembril tegutsema ühtse organisatsioonina.

“Praegu püsime hästi graafikus,” ütles ministeeriume ühendava komisjoni juht Kostel Gerndorf. “Iseasi on, kas ministeerium asub siis juba uues hoones,” ütles Gerndorf.