Netoväärtuse arvestamiseks lahutati inimeste varadest kohustused. Majapidamiste netoväärtusesse ei arvestatud rikkurite alalist elukohta, küll aga ülejäänud kinnisvarainvesteeringud.

Inimeste rikkus kasvas peamiselt tänu aktsiate ja finantsturgude heale arengule, vahendab uudisteagentuur The Wall Street Journal online-väljaanne. 2004. aastal kasvas USAs üle miljoni dollarise väärtusega majapidamiste arv koguni 21 protsenti, mis on kiireim tõus pärast 1998. aastat. Kiire kasvu tõttu löödi möödunud aastal ka miljonäride rekordiline koguarv, mis püsis 1999. aastast 7,1 miljonil. (2001. ja 2002. olid aktsiaturgudel kehvad ajad ning miljonäride ring tõmbus koomale).

Turu-uuringufirma Boston Consulting Group andmeil tuleb USAs miljonäre juurde enam kui kuskil mujal maailmas. Näiteks lisandub iga aasta juurde 3000 majapidamist, kelle vara puhasväärtus ületab 20 miljonit dollarit.

Uuringud näitavad, et rikkurite varandus jätkab kasvamist, hoolimata sellest et näiteks mitte juhtkonnas töötavate inimeste palgad USA-s möödunud aastal koguni langesid.

Erinevalt paljudest palgasaajatest sõltub rikkurite vara nende investeeringutest. Rikkad paigutavad oma raha suurema riskiga ja kiirema arengupotentsiaaliga investeeringutesse ja võlakohustusse.

Üle kolme miljoni dollarise väärtusega majapidamised teenisid 2004. aastal 34 protsenti oma rikkusest investeeringute tõusust ning ainult 31 protsenti palgatuludest. Ülejäänud rikkusekasvust tuli oma äridest, pärandustest ja muudest tuludest.

Huvitav on fakt, et 30 protsenti rikkuritest teeb oma finantsotsused praktiliselt ise ning ainult kümme protsenti annab oma raha täielikult professionaalide kätte.

Kas ka käesoleval aastal rikkurite arv kasvab, on veel lahtine. Aktsiaturud on sel aastal kõikunud kõvasti, paljud ennustavad madalamat majanduskasvu ja riskifondidel on läinud halvalt. Ebakindluse tõttu seisab rikkurite raha ka palju jõude. Spectrem Group andmeil oli 9 protsenti rikkurite varadest pangahoiustel.

USAs on kokku hinnanguliselt umbes 111 miljonit majapidamist.