Uus firma võtab endale vana emafirma nime ja hakkab tegutsema OÜ Regio kaubamärgi all. Vana emafirma tegutseb edasi nime all AS Reach-U. Mõlema ettevõtte juhid kinnitavad, et klientide jaoks müügitehing muudatusi kaasa ei too.

Kui toimunut lihtsalt selgitada, siis kartograafid ostsid ennast põhifirmast välja. Seda kui palju raha selle eest maksti jäetakse ütlemata. „Summadest nagu kombeks, ei räägita,“ ütles Reach-U juhatuse esimees Teet Jagomägi.

„Kaardiosakonna nimeks jääb Regio. Tegelikult on see hästi väike muutus. Tahamegi rõhutada, et meie kliendid ei pea midagi tundma. Kui midagi, siis me tahame, et nad tunneksid, et asi läheb järjest paremaks,“ selgitas Jagomägi.

Firma kaheks jagunemise põhjus on Jagomäe sõnul soov suurema fokusseerituse järele. „Regio kasvas väga harali ja väga keeruline on sellist asja juhtida. Kui oleksime Mitsubishi, siis võiks jah teha autosid, külmkappe ja lennukimootoreid, aga meie ei ole nii suured, et saaks sellist heterogeensust lubada,“ lisas Jagomägi.

Lisaks põhjendab Jagomägi kaardilahenduste osakonna müüki Reach-U sooviga keskenduda paremini uudse tehnoloogiaga suurte IT lahenduste tegemisele mobiilioperaatoritele üle maailma.

Regio juhi Leida Lepiku sõnul on nende eesmärgiks tulevikus pakkuda edasi kvaliteetseid kartograafilisi tooteid kogu maailmas. „Kindlasti jätkame Eestis Regio teede atlaste väljaandmist, seinakaartide tootmist ning erinevate ruumiandmete müüki. Uueks hooajaks on ettevalmistamisel uus kaart-reisijuhtide sari ning mitmed uued kaardilahendused,“ lisas ta. Kaardirakendusi hakatakse pakkuma koostöös Reach-U’ga ja mitmete teiste tarkvaraarendajatega.

Regio OÜ tegevusvaldkondadeks on seega Regio kaubamärgi all kaartide loomine ja kirjastamine, geoinfo kogumine, töötlemine ja visualiseerimine. Ettevõttes töötab 17 inimest. Omanikeringi kuulub hetkel kuus Regio töötajat, kellest kaks on ettevõttes töötanud asutamisest peale, see tähendab 25 aastat. 2016 aasta prognoositav käive on ligi 500 000 eurot. Kokku turustatakse kaarte 6 riiki üle maailma.

AS Reach-U on tegev 34 riigis üle maailma, luues tarkvaralahendusi mobiilside, energeetika, metsanduse, turvalisuse, targa linna, turismi ja transpordi valdkondades. Peamisteks klientideks on 25 mobiilioperaatorit neljal kontinendil, töötajaid on 51.