Keskkonnas Indiegogo viiakse läbi korjandust, mille eesmärgiks on maksta ära Kreeka 1,6 miljardi euro suurune võlg IMF-le. Kõigest viie päevaga on kogutud juba tervelt 1,6 miljonit vajatud summast. Sellegipoolest on see kõigest tuhandik eesmärgist ning ettevõtmine lõppeb juba 4 päeva pärast.

Indiegogo tegevjuht Slava Rubin kommenteeris CNNMoney veebiportaalile: „Kreeka võlgadest vabastamise kampaania tohutu populaarsus näitab selgelt, kui kirglikult suhtuvad inimesed Kreeka situatsiooni ning soovivad ennast kuuldavaks teha."

Meedia huvi tõttu on kampaania autor ka enda kohta üht-teist kirja pannud. Tegemist on 29-aastase härraga Inglismaalt, kes töötab Londonis kingapoes. Väidetavalt pole tegu naljaga ning eesmärgiks on aidata inimesi seal, kus valitsused ja pangad sellega hakkama ei saa. Ettevõtlik mees pole varasemalt seotud ei poliitika ega teiste ühisrahastuskampaaniatega. Ise on autor korjandusse panustanud 10 euroga - kui iga kolmas eurooplane teeks sama, oleks raha juba koos.

Veebilehekülge, mis lubab 3 euro annetamisel saata postkaardi Kreeka peaministri Tsiprase pildiga ja 6 euro annetamisel kreeka salati,  on külastanud nii palju huvilised, et teisipäeval oli sait tohutu liikluse tõttu ajutiselt maas. Paljude teiste hulgas on oma panuse andnud näiteks briti näitleja Emma Watson.

Kui iga inimene Euroopa Liidus teeks lõunasöögiks kreeka salati söömise asemel 3-eurose annetuse, oleks Kreeka võlg tasutud.

Tee oma panus siin.