Asutajaliikmed allkirjastasid asutamislepingu ja valisid pangale juhatuse ja nõukogu.

Panga juht Ülle Mathiesen ütles, et praegu ei ole veel ei töötajaid ega ruume.

„Tänane samm oli märgilise tähtsusega panga asutamise loos,“ ütles Ülle Mathiesen. "Praegu käib äriplaani koostamine, konkreetsemalt on pangast täna veel vara rääkida."

Pank muutub universaalpangaks, mis teenindab nii eraisikutest kui ettevõtetest kliente. Kui palju kontoreid pangale tuleb, sellest on pangajuhi sõnul veel vara rääkida. Panga kliendiks saamiseks ei pea olema panga omanikeringis.

Panga asujatajaliikmed kinnitasid asutamiskooolekul panga põhikirja ning valisid panga nõukogu ja juhatuse liikmed. Eesti Ühistupanga nõukogu liikmeteks valiti Mae Hansen, Taavi Aas, Jüri Mõis, Kalev Kreegipuu, Ain Hanschmidt, Jaanus Murakas, Hardi Kampus ja Ahti Kallaste ning juhatuse liikmeteks Ülle Mathiesen, Roul Tutt ja Katrin Orav. Panga audiitoriks valiti PwC.

Eesti Ühistupanga nõukogu esimehe Mae Hanseni sõnul vajab Eesti pangandusturg muutust ja uusi tulijaid.

“Ma usun ühistulisse pangandustegevusse. See baseerub kohalikul kapitalil ja langetab otsuseid kohalikust keskkonnast lähtuvalt. Ühistupanka ei saa väliskapital üle öö üle võtta. Usun, et uuel pangal on edu, sest seda juhivad finantsektoris väga kogenud inimesed,“ ütles Hansen.

Pikaajalise rahvusvahelise finantsektori kogemusega Hansen selgitas, et Eesti majanduse jaoks on oluline ka riske hajutada.

“Kujutage ette, mis ootab ees Eesti majandust kui järgmine finantskriis toimub Põhjamaades? Ükski majandusmudel ei ole kriisist kaitstud ning ka põhjamaade kriis tuleb varem või hiljem. Me peame seda endale teadvustama ja riske varakult hajutama. Kohalikul kapitalil baseeruv Eesti Ühistupank on ses osas üks selge samm,” lisas Hansen.

Eesti Ühistupanga asutajateks olid 119 eraisikut ja 34 juriidilist isikut. Nende hulgas olid lisaks Tallinnale tuntud ettevõtted nagu Mainor, E-Piim Tootmine, Silikaat Grupp, Saidafarm, Fund Ehitus. U.S. Invest ja Seven Oil. Samuti olid asutajaliikmeteks Põlvamaa, Kambja, Maaelu Edendamise ja Kehtna Hoiu-Laenuühistud, EELK Varahaldus ning mitmed väikesed ettevõtted nagu näiteks Perearstikeskus Remedium.