"Samuti peaks energiasääst olema elamute renoveerimise põhiargument, sest vaid nii saab tõusvate küttehindade juures raha kokku hoida," toonitas Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimees Andres Jaadla.

ÜRO Peaassamblee on aasta 2012 nimetanud rahvusvaheliseks taastuvenergia aastaks, selgitas liit oma pressiteates.

"Keskkonnasõbraliku, taskukohase ja usaldusväärselt tarnitava energia kättesaadavuse puudumine pärsib ühiskonna ja majanduse arengut ning on suur takistus aastatuhande arengueesmärkide saavutamisele. Säästvat energiat ei jätku kõigi jaoks, kui suured energiatarbijad ei vähenda oma energiatarbimist. Kui seda ei saavutada näiteks suurema energiatõhususe abil, siis võivad
Euroopa riigid jääda ilma energiast, mis on vajalik nende majanduse edasiminekuks. Euroopa impordib praegu 54,7 % oma energiavajadusest ning prognooside kohaselt kasvab see 2020. aastaks 60 %-ni," vahendas Jaadla.

"Oluline on siin ka sotsiaalne mõõde, sest kütteks ei pruugi enam raha jätkuda just väiksema sissetulekuga elanikerühmadel," rääkis Jaadla. 

Eesti Korteriühistute Liit viib järgneva kolme aasta jooksul Eestis läbi teavitusprogrammi liginullenergiahoonete teema tutvustamiseks ja hoonete energiatõhususe suurendamise julgustamiseks.

"Meie projekt oli üks seitsmest projektist, mis valiti osalema üleeuroopalises projektis "POWER HOUSE Nearly Zero Challenge". Kokku on projektil 15 partnerit, Eestist on ainsaks partneriks Eesti Korteriühistute Liit. Liginullenergiahoone all mõistetakse hoonet, mis suudab suurema osa enda tarbitavast energiast (nii elekter kui soojus, vee soojendamine jms) ise toota," selgitas Jaadla.