Ukraina järel teisel kohal on Rumeenia, kus bensiin kallines 10,4 protsenti. Kolmanda koha omanik Horvaatia jääb hinnakasvu tempos juba kõvasti maha – kasv 2,5 protsenti. Neljandalt kohalt leiab Venemaa 2,3 protsendiga.

Kui Ukrainas mõjutas autokütuste hinda poliitiline olukord, siis Rumeenia hinnatõusu taga on maksukoormuse tõstmine. Üldiselt oli selle aasta algus Euroopa autokütuste turul küllaltki rahulik – hinnamuutused keskmiselt olid üksikute eranditega suhteliselt tagasihoidlikud, märgivad eksperdid.
Kõige kallim bensiin Euroopas on endiselt Põhja-Euroopa suurimas naftariigis Norras – ühe liitri 95 bensiini eest tuleb välja käia 1,77 eurot. Esiviisikusse kuuluvad veel Itaalia, Holland, Kreeka ja Taani.

Kõige vähem maksab bensiin Tolliliidu riikides. Odavaimat bensiini saab Kasahstanis, kus liiter 95-te maksab ulmelised 56 eurosenti. Veidi rohkem tuleb maksta Venemaal – keskmiselt 67 eurosenti ja Valgevenes 69 eurosenti.

Kõige kallimat diiselkütust müüakse Suurbritannias, kus see maksab 1,61 eurot liitri eest, järgnevad Norra ja Itaalia 1,60 eurose hinnaga. Ka diiselkütust saab kõige odavamalt Kasahstanis, Venemaal ja Valgevenes. 

Eesti on 33 Euroopa riigi seas 27. kohal.

Vaata tabelit siit.